OLADIPO STIGAO KOD BJELICE! Lauri izvisio, Čikago doveo konkurenciju Vučeviću!
Foto: EPA/Tannen Maury

OZBILJNO POJAČANJE

OLADIPO STIGAO KOD BJELICE! Lauri izvisio, Čikago doveo konkurenciju Vučeviću!

I Čikago Buls su bili veoma aktivni

Objavljeno: 22:29h

Nemanja Bjelica se u poslednjem danu NBA trejda preselio iz Sakramenta u Majami, a tamo će mu društvo praviti još jedno veliko pojačanje "Hita".

Oni su danas uspeli da dovedu Viktora Oladipa iz Hjustona a odrekli su se Kelija Olinika i Ejverija Bredlija.

Drugi pik NBA drafta 2013. je među "Rakete" stigao u januaru, ali već dva meseca kasnije napušta Teksas.

Sa njim bi vicešampion sa Floride mogao da se nada ponavljanju prošlosezonskog uspeha kada su osvojili Istočnu konferenciju jer će sada imati vrlo jaku petorku: Dragić - Oladipo - Batler - Robinson - Adebajo.

U ostalim dešavanjima, Toronto je zadržao Kajla Laurija, Nju Orleans Lonza Bola, Danijel Tajs je prešao iz Bostona u Čikago, a Markiz Kris iz Golden Stejta u San Antonio.

Bogdan Bogdanović je ostao u Atlanti uprkos interesovanju nekoliko timova.

Lauri, koji je danas napunio 35 godina, bio je jedan od najpoženijih igrača za trejd, želelo ga je nekoliko timova, ali je na kraju ostao u Torontu. On ove sezone prosečno beleži 17,4 poena i 7,5 asistencija po meču.

Toronto je poslednjeg dana pijace poslao Normana Paula u Portland za Gerija Trenta i Rodnija Huda, Meta Tomasa i Jutu, a Terensa Dejvisa u Sakramento.

LA Klipersi su dobili pomoć u vidu Radžona Ronda, dok su u drugom pravcu, u Atlantu, poslali Lua Vilijamsa. Vilijams se tako vratio u tim za koji je igrao od 2012. do 2014. godine.

Džej Džej Redik je prešao u Dalas, baš kao i Nikola Meli.

Orlando je danas započeo proces stvaranja novog tima, pošto su taj klub napustili Nikola Vučević i Evan Furnije. Vučević je pojačao Čikago, a Furnije ekipu Bostona.

Iz Orlanda je otišao i Aron Gordon koji je pojačao Denver, a u Nagetsima će mu se pridružiti i Džaval Mekgi, dosadašnji košarkaš Klivlend Kavalirsa koji bi trebalo da bude rezerva Nikoli Jokiću.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.