SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG PREDSTAVNIKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: FIBA se odlučila za sudiju Aleksandra Glišića!
Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

BRAVO

SRBIJA IMA JOŠ JEDNOG PREDSTAVNIKA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: FIBA se odlučila za sudiju Aleksandra Glišića!

Od 1996. samo su trojica srpskih arbitara sudili na olimpijskim igrama

Objavljeno:

Pred izabranicama Igora Kokoškova su kvalifikacije za Olimpijske igre i očekuje se da u Beogradu izbore plasman u Tokio. Siguran učesnik, međutim, biće Aleksandar Glišič. On se već “kvalifikovao”, sa sobom nosi pištaljku.

On je jedini arbitar iz naše zemlje kojeg je FIBA uvrstila na spisak za najveće sportsko takmičenje na planeti.

Iako je bio predviđen i prošle godine, morao je da se ponovo dokazuje jer su zbog otkazivanja OI za 2021. godinu otkazane i sudijske nominacije. Očigledno je ponovo bio na visini zadatka, čim se ponovo našao na listi za Tokio.

– Ogromno priznanje, ali i strahovita odgovornost zbog toga što ću da reprezentujem srpsku košarku i srpsko suđenje. Ovo je veliki uspeh jer sam radio dobro i ove godine koja je zbog pandemije bila užasna. Hvala KS Srbije, Košarkaškoj ligi Srbije, FIBA Evropa, sudijama i instruktorima s kojima sam sarađivao jer bez njih ovo ne bi bilo moguće da ostvarim – prokomentarisao je Glišić za MaxBet sport.

Od 1996. samo su trojica srpskih arbitara sudili na olimpijskim igrama – Tomislav Jovančić, Ilija Belošević i Milivoje Jovčić. U Tokiju Srbija dobija i četvrtog – Aleksandra Glišića.

(Espreso/MaBet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.