Košarkašice Srbije u prvom šeširu na žrebu za Eurobasket!
Foto: Starsport©

Očekivano

Košarkašice Srbije u prvom šeširu na žrebu za Eurobasket!

One će biti nosilac grupe koja će igrati u Španiji

Objavljeno: 13:15h

FIBA je objavila šešire za žreb za Evropsko prvenstvo košarkašica 2021. godine koji će biti održan 8. marta u Valensiji. Selekcije, njih 16 raspoređene su u šešire na osnovu učinka na Eurobasketu 2019 i rezultata u kvalifikacijama za naredni kontinentalni šampionat.

Srbija je u prvom šeširu sa Španijom, Francuskom i Belgijom. U drugom su Švedska, Rusija, Slovenija i Italija, u trećem Belorusija, Češka, Crna Gora i Turska, a u poslednjem - četvrtom - Slovačka, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Grčka.

Domaćini predstojećeg šampionata "starog kontinenta", Francuska i Španija, imali su pravo da odaberu partnersku federaciju koja će tokom prve faze igrati u njihovim zemljama.

Francuska je izabrala Belgiju koja će biti u jednoj od grupa u Strazburu, ali ne i sa domaćinom, jer su obe selekcije u istom šeširu. Španija je izabrala Slovačku, pa će obe ekipe biti u istoj grupi u Valensiji.

Eurobasket će biti održan od 17. do 27. juna 2021. Mečevi grupne faze, kao i četvrtfinala biće u odigrani u Strazburu i Valensiji. Polufinale, duel za treće mesto kao i finale biće u šanskom gradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.