HVALA IGRAČIMA, DANAS JE PRESUDIO NJIHOV KARAKTER: Ističe Kokoškov posle pobede nad Švajcarskom!
Foto: Starsport©

BILI SMO ISPRAŽNJENI

HVALA IGRAČIMA, DANAS JE PRESUDIO NJIHOV KARAKTER: Ističe Kokoškov posle pobede nad Švajcarskom!

Zadovoljni napuštamo Tbilisi posle dve pobede iz dve utakmice protiv timova od kojih smo u prethonim mečevima izgubili

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je da je zadovoljan što je tim kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završio sa dve pobede u Tbilsiju.

Košarkaši Srbije pobedili su danas Švajcarsku 88:81 u FIBA balonu u Tbilsiju u poslednjem meču grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a trijumfom protiv Gruzije (92:66) u petak, reprezentacija Srbije je izborila učešće na Evrobasketu, koji će biti održan u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji.

- Zadovoljni napuštamo Tbilisi posle dve pobede iz dve utakmice protiv timova od kojih smo u prethonim mečevima izgubili. I Švajcarska i Gruzija sva takmičenja igraju u istom sastavu, dugo godina su zajedno, uigrani su i dobro organizovani, pa moramo reći da su u tom segmentu dosta ispred nas jer smo mi i u ovom prozoru" imali dosta novih lica u timu"- rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Igor Kokoškov
foto: Starsport©

Iako je cilj ostavren, imao je Kokoškov šta da zameri što se današnje utakmice tiče.

- Posle informacije da smo pobedom protiv Gruzije ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo, malo smo u današnji meč ušli emotivno ispražnjeni. Nismo pristupili neozbiljno, već jednostavno je ta ispražnjenost ostavila određeni trag. Današnja pobeda je važna i pored toga što utakmica nije bila ni lepa ni dopadljiva za gledanje, cilj je ostvaren. Na broj izgubljenih lopti govorio tome da napad nije bio tečan, sa druge strane nismo ih dobro ni branili. Imali smo problema i sa njihovom zonom koju nismo uspeli da razbijemo šutem za tri poena- rekao je Kokoškov.

- Ipak, ovu utakmicu je dobio karakter igrača koji nisu odustajali od pobede i koji su pokazali voljni momenat da sve urade kako bi se vratili u meč, došli do pobede i tako na najbolji mogući način završili ove kvalifikacije. Idemo dalje, ostvarili smo cilj i sada se okrećemo narednim takmičenjima. Želeo bih da se zahvalim igračima na dolasku s obzirom na veoma komplikovane i nezgodne okolnosti i činjenicu da smo ponovo bili u balonu. Hvala im na tome što su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju- zaključio je Kokoškov.

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.