ZVEZDA DOBIJA EVROLIGAŠKU LICENCU: Crveno-beli u naredne dve godine u društvu najboljih?!
Foto: Starsport©

to bi bilo super

ZVEZDA DOBIJA EVROLIGAŠKU LICENCU: Crveno-beli u naredne dve godine u društvu najboljih?!

Preostala tri najbolje plasirana tima u regionu će morati da se zadovolje učešćem u Evrokupu

Objavljeno:

Sjajna informacija za navijače Crvene zvezde, na kakvu su godinama čekali! Crveno-beli su na dobrom putu da dobiju licencu za Evroligu.

Kako saznaje MaxBet sport, postoje šanse da crveno-beli dobiju licencu za naredne dve sezone.

To ne bi bilo ništa novo kada bi Evroliga bila u pitanju, pošto su takvu licencu ranije dobili Bajern i Asvel. Ukoliko Evroliga ponudi licencu timu sa Malog Kalemegdana, crveno-beli će da budu učesnici elitnog takmičenja u sezonama 2021/22. i 2022/23, bez obzira na to kakve rezultate će da ostvare u ABA ligi.

To je međutim i loša vest za ostale klubove na teritoriji bivše SFR Jugoslavije, a u ovoj sezoni pre svega za Budućnost, Mornar, Igokeu i Cedevita Olimpiju, koji se zajedno sa Zvezdom bore za titulu u regionalnom takmičenju, koja je trebalo da vodi u Evroligu.

Trofej Evrolige, Evroliga
foto: EPA

U slučaju da Zvezda definitivno dobije licencu za sledeću sezonu, preostala tri najbolje plasirana tima u regionu će morati da se zadovolje učešćem u Evrokupu.

To znači da bi Zvezda igrala u Evroligi čak i da izgubi u polufinalu ABA lige, a da bi finalisti morali da igraju Evrokup naredne sezone.

Zvaničnih potvrda, razume se, još nema, a očekuje se da Evroliga eventualnu odluku o dodeljivanju licence Crvenoj zvezdi saopšti najkasnije do početka polufinala ABA lige 23. aprila.

(Espreso/MaxBet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.