ZBOG PORODICE NAPUSTIO DVA KLUBA: Tejlor Ročesti posle Crvene zvezde napustio i Haifu, i to samo nakon dva meseca!
Foto: Printscreen/Youtube/KK Crvena zvezda mts

dobar razlog ili ne

ZBOG PORODICE NAPUSTIO DVA KLUBA: Tejlor Ročesti posle Crvene zvezde napustio i Haifu, i to samo nakon dva meseca!

On je želeo da svoju porodicu dovede u Izrael, ali pošto su aerodromi zatvoreni i ulasci iz drugih zemalja trenutno zabranjeni zbog korone, to je bilo nemoguće

Objavljeno:

Tejlor Ročesti se vratio u Crvenu zvezdu početkom sezone. Nije se mnogo zadržao, pa je posle dva meseca napustio klub.

Ubrzo zatim potpisao je za Izrael, međutim i to je trajalo sveg dva meseca. Razlog se navodi to što njegova porodica nije mogla da mu se pridruži, pa je dobio dozvolu da raskine saradnju.

Ročesti više nije jedan od najboljih strelaca u Evropskoj košarci. On je u Haifi odigrao osam utakmica za Hapoel i u proseku provodio oko 17 minuta na parketu. Za to vreme je beležio 5,1 poena i 1,8 asistencija po nastupu.

On je želeo da svoju porodicu dovede u Izrael, ali pošto su aerodromi zatvoreni i ulasci iz drugih zemalja trenutno zabranjeni zbog korone, to je bilo nemoguće.

KK Crvena zvezda, Tejlor Ročesti, Alen Omić
foto: Beta

Tako je bivši igrač Crvene zvezde odlučio da napusti Haifu i vrati se u Sjedinjene Američke Države, kako bi bio u krugu najbližih. U Hapoelu će ga zameniti 36-godišnji danski reprezentativac Čenan Kolman, koji je dugi niz godina igrao u Izraelu, a 2013. godine je sa Makabi Haifom bio i šampion.

Bilo kako bilo, Amerikanac je ostavio dubok trag u evropskoj košarci. Branio je boje Getingena, Galatasaraja, berlinske Albe, Le Mana, Kahe Labora (danas Baskonija), Bjele, Montepaskija iz Sijene, Nižnjeg Novgoroda, Makabija iz Tel Aviva, Lokomotive Kubanj i Olimpijakosa, kao i u dva navrata Crvene zvezde.

Sa crveno-belima je osvojio i titulu šampiona Srbije. Iza sebe ima 105 nastupa u elitnom takmičenju Starog kontinenta (10,9 poena i 4,2 asistencije u proseku).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.