ŽALGIRIS NAKON PREOKRETA DO UBEDLJIVOG TRIJUMFA! Crveno-beli postigli samo 18 poena u drugom poluvremenu (75:62)
Foto: EPA/Toms Kalnins

24. kolo evrolige

ŽALGIRIS NAKON PREOKRETA DO UBEDLJIVOG TRIJUMFA! Crveno-beli postigli samo 18 poena u drugom poluvremenu (75:62)

Košarkaši Crvene zvezde, poraženi su od Žalgirisa u okviru odložene utakmice 24. kola Evrolige rezultatom 75:62.

Objavljeno:

Košarkaši Žalgirisa, pobedili su u okviru odložene utakmice 24. kola Evrolige Crvenu zvezdu rezultatom 75:62.

Crvena zvezda je bolje počela meč i nakon prve deonice imala prednost od četiri poena.

Već početkom druge četvrtine, crveno-beli su imali prednost od 13 poena. Uspeo je Žalgiris da pre svega poenima raspoloženog Rubita topi prednost Zvezde, a na odmor se otišlo sa prednošću crveno-belih od četiri poena (40:44).

Ognjen Kuzmić
foto: EPA/Toms Kalinis

U drugom poluvremenu, trener Žalgirisa, Martin Šiler je dobrom postavkom igre, pre svega savršenom odbranom, dugim i efikasnim napadima svog tima uspeo da u potpunosti preokrene rezultat. Lojd je trojkom u poslednjim sekundama treće četvrtine doveo Zvezdu na minus dva (60:58).

Poslednja četvrtina, bila je perfektno odigrana od strane litvanske ekipe. U prilog tome, govori činjenica da je Crvena zvezda prve poene u četvrtoj četvrtini postigla nakon sedam minuta igre.

Na kraju, ubedljiva pobeda Žalgirisa, rezultatom 75:62.

Najefikasniji u domaćem timu, bio je Grigonis sa 17 poena, dok je Rubit ubacio 15. U ekipi Crvene zvezde, istakli su se Lojd i Simonović sa po 16 poena.

Nakon ove utakmice, Žalgiris se nalazi na devetom mestu sa skorom 14-11, dok je Crvena zvezda na 17. mestu sa skorom 7-18.

Crveno-beli već za tri dana gostuju u Španiji ekipi Baskonije, dok Žalgiris u četvrtak gostuje u Madridu ekipi Reala.

IV Četvrtina

40. minut Žalgiris je rutinski priveo meč kraju. Grigonis je pogodio dvojku za konačnih 75-62. Zaslužena pobeda litvanske ekipe, koji su odigrali odličnu odbranu i na kraju došli do veoma važne pobede u borbi za TOP 8.

39. minut Davidovac pogađa za 73-62.

38. minut Nakon tajm-auta, Volkap pogađa dodatno slobodno bacanje. Rubit lagano polaže za plus 13, 73-60.

37. minut Lojd krade loptu i postiže prve poene za Crvenu zvezdu u poslednjoj četvrtini, 68-60. Vokap pogađa uz prekršaj Kuzmića, a Radonjić traži tajm-aut.

36. minut Jankunas čini se stavlja tačku na ovaj susret laganim polaganjem za plus 10, 68-58.

34. minut Grigonis šalje precizan pas do Rubita, koji dovodi Žalgiris do maksimalne prednosti, 66:58.

33. minut Što ne uspeva Zvezdi, uspeva Rubitu, 62-58. U sledećem napadu, Rubit je promašio polaganje, ali ga je ispravio Jankunas. Radonjić je prinuđen da zatraži tajm-aut pri rezultatu 64-58.

32. minut Bez poena. Napadi su dugački i igraju se do kraja, a crveno-beli nikako ne uspevaju da postignu koš za izjednačenje.

31. minut Davidovac je promašio otvoren šut za tri poena, a na drugoj strani Hejs uzvraća istom merom.

III Četvrtina

30. minut Jak faul Jagodić-Kuridže nad Lovernjom, a Francuz je opet na liniji slobodnih bacanja, ali je ovog puta pogodio jedno. Lekavičius je pogodio ulaz za novih plus pet za domaći tim 60-55. Žalgiris je napravio dva brza faula kako bi sprečio lake poene Zvezde. Lojd je uspeo da pogodi trojku i postavi konačan rezultat treće četvrtine - 60-58.

29. minut Lojd pogađa posle dužeg vremena za minus dva, a Jagodić-Kuridža pravi faul nad Lovernjom. S obzirom da su crveno-beli u bonusu, Francuz je otišao na liniju za slobodna bacanja, ali je promašio oba. Radanov je promašio zicer za izjednačenje.

28. minut Crvena zvezda je bez poena četiri minuta. Ognjen Dobirć pogađa na isteku napada jako važnu trojku 55-53.Lovernj je na drugoj strani igrao leđima protiv Jagodić-Kuridže i pogodio za 57-53.

27. minut Hejs postiže trojku iz ćoška za plus pet 55-50. Radonjić je zatražio tajm-aut.

26. minut Grigonis sa linije slobodnih bacanja dovodi Žalgiris u vođstvo 52-50. Radanov je poslao loš pas, Crvena zvezda u evidentnom padu.

25. minut Grigonis pogađa trojku i rezultat je posle dužeg vremena izjednačen 50-50.

24. minut Nakon promašene trojke Hejsa, Lojd pravi treći faul i pravi Zvezdi potencijalni problem. Hejs je dodao Rubitu koji je fintirao i lako postigao koš za 47-50.

23. minut. Volkap pogađa trojku pri kraju napada i približava svoj tim na minus tri. Uskoković sa linije penala pogađa dvojku, rezultat je 45-50.

22. minut Gudaitis pogađa iz teške pozicije, i vraća litvanski tim na minus četiri, a na drugoj strani Lazić pogađa dvojku. 42-48.

21. minut Uskoković uz zvuk sirene pogađa za 40-46.

II Četvrtina

20. minut Lekavičius pogađa težak šut za 40-44. U poslednjem, Lojd je promašio polaganje i na odmor Crvena zvezda odlazi sa prednošću od četiri poena 40-44. U ekipi Crvene zvezde, Marko Simonović je postigao 16 poena, dok je u domaćem timu najefikasniji Hajs sa 13 poena.

19. minut Lojd je promašio, a odmah nakon toga je napravio faul ispod koša Žalgirisa. Rubit je pogodio jedno bacanje 38-41. Aleksa Uskoković postiže važne poene za 38-44.

18. minut Grigonis u potpunosti vraća Žalgiris u meč trojkom 35-39, a trener Crvene zvezde je zatražio tajm-aut. Simonović prekida seriju Žalgirisa, a Lazić je napravio prekršaj kojim je Crvena zvezda izašla iz bonusa. Na liniju za slobodna bacanja je poslao Grigonisa, a on je pogodio oba, 37-41.

17. minut Rubit trojkom spušta prednost na 32-39.

16. minut Grigonis pogađa za tri, a Dejan Radonjić je zatražio tajm aut 30-39.

15. minut Lojd iz teđke pozicije pogađa za 27-39.

14. minut Žofri Lovernj pogađa posle dužeg vremena za domaći tim, a Jagodić-Kuridža vraća na drugoj strani. Hejs pogađa trojku iz ćoška za 27-37.

13. minut Dobić pogađa za tri poena, a trener Žalgirisa Martin Šiler je bio prinuđen da zatraži tajm-aut 22-35.

12. minut Greške na obe strane, bez poena.

11. minut Simonović je fauliran pri šutu za tri poena, a iskoristio je sva tri slobodna bacanja za najvećih plus sedam 22-29. Radanov pogađa novu trojku za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih 22-32.

I Četvrtina

10. minut Marko Simonovića svojom trećom trojkom postavlja konačan rezultat prve četvrtine 22-26.

9. minut Nova trojka Marka Simonovića, ali Rubit u sledećem napadu pogađa flouter 22-23.

7. minut Posle dobre odbrane Davidovca, Simonović dovodi Zvezdu u vođstvo, a Geben brzim poenima vraća domaći tim u vođstvo. Već u sledećem napadu, Marko Simonović je pogodio daleku trojku za plus dva 16-18.

5. minut Žalgiris je izašao iz bonusa, a na redu je prvi televizijski tajm-aut. Igralo se skoro minut bez poena, a Jagodić-Kuridža je na isteku petog minuta smanjio na 12-11.

4. minut Hejs nastavlja da pogađa, ali je Zvezda poenima Kuzmića smanjila na 10-9. Lovernj nakon faula Kuzmića pogađa oba slobodna bacanja za 12-9.

2. minut Hejs je vezao pet poena, a Lojd je trojkom izjednačio 5-5. Hejs je postigao jedno od dva slobodna bacanja za prednost domaćina 6-5.

1. minut Lojd je fauliran u kontri i dobio je slobodna bacanja. Pogodio je oba 0-2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.