SAŠO FILIPOVSKI PRED GOSTOVANJE U PARIZU: Zna gde je Partizanova šansa za pobedu u gostima!
Foto: Starsport©

KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI PRED GOSTOVANJE U PARIZU: Zna gde je Partizanova šansa za pobedu u gostima!

Metropolitans je ekipa koja je u prvom kolu iznenadila Lokomotivu

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski rekao je da njegova ekipa ima šanse da iznenadi francuski Metropolitans ako odigra borbeno i mudro.

- Očekivanja od ove utakmice su da, pre svega, damo svoj maksimum. Metropolitans je ekipa koja je u prvom kolu iznenadila Lokomotivu, u utakmici koju su odigrali zrelo i jako. Imaju dobru ekipu i pokazali su visok kvalitet. Ako odigramo borbeno i mudro, imamo šansu i možemo ih iznenaditi - rekao je Filipovski za klupski sajt.

Nikola Janković, Sašo Filipovski
foto: Starsport©

Košarkaši Partizana sutra igraju protiv Metropolitansa u Parizu, meč drugog kola Top 16 faze Evrokupa.

U prvom kolu novoformirane Grupe F, crno-beli su na svom terenu ubedljivo savladali Trento, dok je Metropolitans na gostovanju pobedio Lokomotivu Kubanj.

Filipovski je naveo da je pred njegovom ekipom izazov, jer u Top 16 fazi nema loše ekipe i istakao da će crno-beli dati sve od sebe da odigraju na visokom nivou.

Sašo Filipovski
foto: Starsport©

- Francuska ekipa se pojačala sa plejmejkerom Stolom, koji ima brz šut za tri poena, stoga moramo da na njemu odigramo dobru odbranu. Sa druge strane, imaju brze i jake igrače ispod koša, brzi su u tranziciji i napadaju jedan na jedan. Igraju košarku koja je mešavina francuske košarke i sistema igre koji je uspostavio trener Zdovc - rekao je Filipovski.

- Naša šansa je u dobroj odbrani, skoku u napadu, da igramo maksimalno timski i da sve igrače uključimo u igru - istakao je trener Partizana.

Sašo Filipovski
foto: Starsport©

I plejmejker crno-belih Džošua Perkins složio se da će ključ biti u odbrani i timskoj igri.

- Metropolitans je kvalitetan tim koji ima dobre bekove, dobre šutere i s razlogom igraju u Top 16. Ovaj meč je još jedan test za nas, ali mu se radujemo. Ključ za pobedu biće timska odbrana, zajednička timska igra, kroz koju ćemo sprovesti u delo trenerovu strategiju za ovu utakmicu. Moramo da igramo jedni sa drugima i jedni za druge i to će nas dovesti do pobede - rekao je Perkins.

Utakmica se igra sutra od 20.45.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.