ZVEZDA IZGUBILA 2.300.000 EVRA ZBOG NEZAVRŠETKA SEZONE: Čović očekuje pomoć države i razumevanje!
Nebojša Čović, Foto: Emilija Jovanović

O gubicima

ZVEZDA IZGUBILA 2.300.000 EVRA ZBOG NEZAVRŠETKA SEZONE: Čović očekuje pomoć države i razumevanje!

Prvi čovek crveno-belih je otkrio kako je koronavirus uticao na finansijsku situaciju i koje probleme je sve uzrokovao

Objavljeno:

Crvena zvezda je pretrpela višemilionski gubitak zbog prekida sezone zbog pandemije koronavirusa i toga što se ona nije nastavila.

Na konferenciji za medije Nebojša Čović je donekle dao uvid javnosti u koje finansijske probleme je upao klub zbog svega što se događalo prethodnih meseci i na kraju uzrokovalo da se ne završe takmičenja u Evroligi i ABA ligi, a da se domaće prvenstvo uopšte ne održi.

- Za sada je negde oko 2 miliona i 300 nešto hiljada direktnog udara zbog toga što se sva ova takmičenja nisu završila. Ono što je naša moralna obaveza je kakav ćemo koncept napraviti kada su sezonske ulaznice u pitanju i kada su uopšte ulaznice u pitanju. Prvenstvo treba da počne u drugoj polovini septembra u ABA ligi, a u Evroligi 1. oktobra i ja ne znam da li će to biti sa publikom ili neće biti sa publikom. Znate da smo prethodnih sezona u ovom periodu imali akcije predsezonskih ulaznica što je bilo jako značajno za naš budžet. Sada to ne možemo da uradimo. Znate koliko utakmica nije odigrano i to znači da ćemo u određenom delu imati i određene finansijske popuste za ljude koji su kupili sezonsku kartu. Imamo i određene sponzore s kojima ćemo obaviti razgovore. I mi očekujemo dogovor i pomoć od naše države. Ne kažem da smo nezahvalni na pomoći i svemu što smo dobili, ali se nadam da ćemo naići na razumevanje države. Mi imamo pomoć i od grada i od države i od sponzora, a mi imamo samo jednog državnog sponzora i to je Telekom - rekao je Čović na konferenciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.