ZVEZDA PREKINULA SERIJU PORAZA: Davidovac i Gist slomili Megu u Železniku!
Davidovac i Gist slomili Megu u Železniku, Foto: Starsport©

aba liga, 4. kolo

ZVEZDA PREKINULA SERIJU PORAZA: Davidovac i Gist slomili Megu u Železniku!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 18:54h

Železnik je očigledno prijao Crvenoj zvezdi, koja je pobedila Megu Bemaks u 4. kolu ABA lige - 88:70.

Ovo je prva pobed za Andriju Gavrilovića od kada je preuzeo klupu srpskog šampina. Zvezda je utakmicu rešila meč u trećoj četvrtini, kada se odlepila od Mege i prelomila utakmicu.

Crveno-beli su u prvoj četvrtini su ubacili čak četiri trojke, naspram tri gostiju i na krilima Brauna i Perperoglua počeli da igraju mnogo bolje u odnosu na neke prethodne mečeve.

Međutim, talentovani tim Mege se nije predavao, već je održavao korektan minus i na poluvreme se otišlo rezultatom 44:40.

Košarkaši Crvene zvezde su se raspucali u nastavku i vrlo brzo stigli do velike prednosti preko raspoloženih Gista i Davidovca. U poslednjoj četvrtini je u jednom trenutku bilo i +19, da bi Mega na sedam minuta do kraja smanjila prednost na 76:66 i probala da uzdrma aktuelnog šampiona ABA lige.

Najefikasniji košarkaš u pobedničkom timu bio je Davidovac sa 17 poena, pratio ga je još Gist sa 14 i 10 skokova. Što se tiče poraženog sastava najvišu se istakli Mišković i Atić sa po 13 poena. U narednom 5. kolu Zvezda gostuje Ciboni, a Mega doček

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 7, Čović, L. Braun 11, Perperoglu 11, Davidovac 17, Lazić, Beron 11, Dobrić 5, Gist 14, Dženkins, Simanić 3, Odžo 9.

MEGA BEMAKS: Mišković 13, Atić 13 , Marjanović 5, Ašćerić 4, Čarapić, Miljenović 8, Simonović 10, Cerovina, Brekić, Macura 6, Tanasković, Stanić 11.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog".

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Crvena zvezda - Mega 74:59

Izabranici Andrije Gavrilovića su odigrali najbolji deonicu do sada i napravili su veliku prednost u Železniku. Dva i po minuta treće četvrtine Mega nije postigla poen, a Zvezda je to umela da kazni. Davidovac i Gist su bili sjajni, a na svom kontu trenutno imaju 13, odnosno 12 poena. U jednom trenutku crveno-beli su imali i plus 19.

POLUVREME: Crvena zvezda - Mega 44:40

Posle prvih 20 minuta igre najefikasniji u redovima Zvezde je bio Perperoglu sa 13 poena, a najveću podršku je imao u Lorencu Braunu sa devet. Trener Gavrilović je šansu pružio svim igračima, a u strelce se nisu upisali samo Čović i Dženkins. Na drugoj strani je dvocifreni učinak zabeležio Mišković (10 poena), a solidan utisak su ostavili Simonović (8 poena) i Stanić (7 poena).

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Crvena zvezda - Mega 22:19

Veoma neizvesnu prvu četvrtinu smo gledali u Železniku, Mega pruža izuzetan otpor srpkom šampionu, koji je pogodio već četiri trojke. Najefikasniji u redovima crveno-belih je Lorenco Braun sa 7, a prati ga Bili Beron, koji se vratio na parket posle rođenja deteta, sa pet poena. Kod Mege se istakao Mišković sa pet poena.

17:00 - Utakmica u Železniku je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.