Vujošević je na prvoj konferenciji kao selektor BIH imao rečenicu koja će se prepričavati godinama!
Foto: Nebojša Mandić

jaka izjava

Vujošević je na prvoj konferenciji kao selektor BIH imao rečenicu koja će se prepričavati godinama!

Novi selektor BiH se nada da će se odazvati svi igrači koje bude pozvao na pripreme, koje počinju 2. jula

Objavljeno:

Novi selektor BiH izrazio je zadovoljstvo što je u BiH, ali i naglasio da je svestan da postoji mnogo problema, posebno u periodu kada FIBA, Evroliga i NBA ne uspevaju da pronađu način da zajednički funkcionišu.

- Svestan sam odnosa prema reprezentacijama, ne samo u Bosni, nego svuda, jer su igrači strašno opterećeni i nije to više na nivou kao nekada ranije. Međutim, to je i dalje častan posao i sport je deo društva koji nema profitabilnu funkciju. Kao školstvo i kultura u nekom smislu sport je jako bitan za funkcionisanje svake zemlje. Zato moramo biti svesni i staviti se u funkciju toga. Meni je važno da radim sa igračima sa ovog područja, jer se u bivšoj Jugoslaviji uvek igrala specifična košarka. Uostalom, Bosna je prva iz Jugoslavije sa Bogdanom Tanjevićem osvojila titulu šampiona Evrope - naglašava Vujošević.

Nastavio je:

- Ovde postoji tradicija i veliki broj talentovanih igrača i to je za trenera izazov. Rezultati koje je BiH postizala u mlađim kategorijama govore da ta loza i dalje rađa dobro.Odgovara mi takav posao, jer je količina košarke koju podrazumeva selektorski rad nešto što mom zdravstvenom stanju odgovara, a i zadovoljava moju potrebu za bavljenjem košarkom.

On veruje da može da pomogne: - Siguran sam da svojim iskustvom i nešto znanja, mogu da pomognem da košarku u BiH podignemo na visok nivo, a to podrazumijeva dobar rad svih u Savezu, dobar odnos igrača i učestvovanje u reprezentativnim akcijama. Ne da neko svojim prisustvom čašćava, nego da zaista učestvuje i doprinese dobrim radom da se ciljevi realizuju.

Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH planirano je 2. jula u Sarajevu, a utakmice pretkvalifikacija igraće u periodu od 2. do 19. avgusta.

Rivali reprezentaciji BiH timu biće Slovačka, Švedska i Jermenija. U prvi krug kvalifikacija plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz sve četiri pretkvalifikacione grupe. Svetsko prvenstvo u košarci biće u Kini od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.