Vujošević je na prvoj konferenciji kao selektor BIH imao rečenicu koja će se prepričavati godinama!
Foto: Nebojša Mandić

jaka izjava

Vujošević je na prvoj konferenciji kao selektor BIH imao rečenicu koja će se prepričavati godinama!

Novi selektor BiH se nada da će se odazvati svi igrači koje bude pozvao na pripreme, koje počinju 2. jula

Objavljeno:

Duško Vujošević održao je prvu konferenciju za medije kao novi selektor Bosne i Hercegovine.

Iako je za selektora ovog tima imenovan još u martu, nije se do sada obraćao uživo. Danas se prvi put pojavio pred novinarima iz medija u susednoj zemlji. - Pozdravljam sve ljude koji prate košarku u BiH. Nisam došao ranije da se obratim, jer sam imao obaveze u francuskom Limožu. Nije bilo moguće direktno obraćanje i zato sam se obratio saopštenjem - rekao je nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore (SCG), i Crne Gore.

Novi selektor BiH se nada da će se odazvati svi igrači koje bude pozvao na pripreme, koje počinju 2. jula, ali "ne samo da bi se pojavili, nego da ozbiljno učestvuju u radu" i stvaranju dobre atmosfere u timu.

Ne vidi nikakav razloga zbog kojeg se Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, dva NBA igrača iz BiH, ne bi odazvala pozivu.

- Nema prepreka da Teletović i Nurkić igraju u pretkvalifikacijama, jer se ne poklapaju sa terminima NBA lige. Svi NBA klubovi savetuju igračima da leto iskoriste za odmor, individualni rad i da ne igraju za reprezentaciju. Normalno, to ne savetuju igračima koji igraju za Ameriku. Dakle, lični je izbor svakoga od njih da li će da igra ili ne - rekao je Vujošević i dodao da je Nurkić igrač oko kojeg bi trebalo da se gradi reprezentacija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.