ILI-ILI! Ostoja Mijailović povukao radikalan potez! Mora da se odluči!
Željko Obradović i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

kraj priče

ILI-ILI! Ostoja Mijailović povukao radikalan potez! Mora da se odluči!

Oglasio se predsednik Partizana

Objavljeno:

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović oglasio se dan nakon meča protiv Olimpijakosa i oštro osudio vređanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Uz to, osudio je i zvižduke Nikoli Milutinovu, bivšem košarkašu Partizana koji je izviždan i kome je dobacivano tokom ceremonije dodele.

- Ni sam nisam siguran koliko puta sam govorio o tome da sam protivnik vređanja bilo koga. Hale i stadioni su često mesta gde se iracionalno misli i ponaša, pa iz tog iracionalnog shvatanja često dolaze i reakcije koje nisu fer. Država Srbija od kad je na njenom čelu predsednik Vučić, ulaže u sport više nego ikada i pruža sigurnost klubovima. To je činjenica - rekao je on za "Sportal".

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

- Ne mogu da se otmem utisku da određene grupe manipulišu emocijama navijača i ponavljaju određenu mantru o tome da neko nekoga uništava i sputava. Tako stvaraju klimu da se po pravilu iz manjih grupa započne skandiranje koje onda još neki navijači prihvate. KK Partizan ima najbrojniju i najverniju publiku u Evropi. Iz toga proizlazi da su emocije koje se u dvorani osete, veoma snažnog intenziteta i na tom nivou su, na žalost, veoma podložne da lako skrenu u smeru koji nije ispravan prema drugima. Kao Klub, mi smo do sada apelovali mnogo puta, snimali video spotove i poruke u kojima smo pozivali da se emocije u svakom meču usmere isključivo na ekipu a ne na vređanje bilo koga. Mi svi zajedno, i klub i navijači moramo da se odlučimo čime hoćemo da se bavimo, sportom ili politikom. Naš izbor, kao Kluba je uvek bio sport, ali manipulacija emocijama je čudo i jedna iskra često navede na potpuno pogrešan trag.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

Mijailović je govorio i o neprijatnom dočeku priređenom Nikoli Milutinovu.

- Tako smo sinoć imali i situaciju da deo hale zviždi Nikoli Milutinovu, detetu Partizana i reprezentativcu Srbije, jer su preko društvenih mreža pojedinci prepumpali komentare na neke njegove reakcije tokom prvog meča u Atini. Ljudi, na žalost mnogo brzo zaboravljaju dobra dela. I to je ono na čemu svi kao društvo moramo da radimo.

- KK Partizan će uskoro imati konferenciju za medije, pa ćemo i o ovome i o mnogim drugim važnim temama više govoriti - dodao je prvi čovek crno-belih.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport/Mondo/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.