Odlazak glavnog aduta Partizana i potpuni remont svega što postoji?
Željko Obradović i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport

Vreme je za promene

Odlazak glavnog aduta Partizana i potpuni remont svega što postoji?

Crno-beli povlače radikalan korak

Objavljeno:

Kao bomba odjeknula je vest da je srpski reprezentativac i bek Partizana Aleksa Avramović slobodan u želji da promeni sredinu na leto.

Avramović sa crno-belima ima ugovor do 2025. godine, ali je i pored toga Partizan spreman da ga proda.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

Nema sumnje da je Aleksa Avramović bio jedan od glavnih aduta Partizana, ali je očigledno da je došlo do određenog zasićenja sa obe strane.

Izdanja Partizana u novoj evroligaškoj sezoni su daleko lošijia nego prethodne, iako crno-beli i dalje imaju šanse da se nađu u plej-in fazi evropskog takmičenja.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport©

Međutim, jasno je da ove godine mnoge stvari ne štimaju u crno-belom jatu, pa se nameće logično pitanja - da li je vreme za krupne igračke promene u ekipi?

Čak šestorici igrača Partizana na leto ističe ugovor, a još uvek nije poznato ko će od njih i u narednim godinama nositi crno-eli dres:

Alen Smailagić

Pi Džej Doužer

Frenk Kaminski

Džejms Naneli

Danilo Anđušić

Džejlen Smit

Na sve ovo treba pridodati i formu pojedinih igrača Partizana, kao i ogromnu šansu koju su dobili u prethodnim godinama pod vođstvom Željka Obradovića.

Među njima je svakako Balša Koprivica, kao i Uroš Trifunović - mladi srpski košarkaši koji još uvek nisu izgradili potrebnu sigurnost na parketu, a nije da nisu dobili pravu šansu kod ŽOC-a.

Balša Koprivica
Balša Koprivicafoto: Starsport©

Ulazak u igru Koprivice protiv Olimpijakosa u četvrtak veče bio je sve samo ne dobar potez, pošto je Balša jedan igrač u ABA ligi, a nešto sasvim drugom pod okriljem Evrolige.

Partizanovi stranci na čelu sa Džejlenom Smitom takođe nisu pokazali zavidan kvalitet, dostojan crno-belog dresa. Tu su naravno i Bruno Kaboklo kao i Pi Džej Doužer, košarkaši koji su često u "ratu" sa koncentracijom, pa ni ne čudi što u važnim trenucima utakmice deluje pomalo izgubljeno.

Bruno Kaboklo i Pi Džej Doužer
Bruno Kaboklo i Pi Džej Doužerfoto: Starsport©

Ono što je glavni i jedini cilj Partizana je ostanak tvorca modernog "parnog valjka", Željka Obradovića. Iskusni stručnjak je pokazao da može i zna, a dokaz tome je zamalo ispušten F4 Evrolige prošle sezone kao i najbitniji trofej koji je osvojio sa crno-belima - ABA ligu.

Dakle, Partizanu je potrebna nova krv, ali i bolja izdanja pojedinaca koji imaju poverenje svih jer su već pokazali koliko vrede na terenu. Pre svega Alen Smailagić, kao i kapiten Kevin Panter kome nimalo nije lako što 40 minuta mora da vuče tim bez prave pomoći spoljne linije - ovo se naravno ne odnosi na Džejmsa Nanelija koji je ove sezone spašavao Partizan u mnogo mečeva.

Džejms Naneli i Kevin Panter
Džejms Naneli i Kevin Panterfoto: Starsport

Neujednačena spoljna linija i Avramović koji nikako da stekne kontinuitet dobrih partija, jasan su pokazatelj da je vreme za svežu krv, ali sa Željkom kao glavnim komandantom na klupi. Buđenje Kaminskog koji igra kao u transu pozitivna je stvar, ali za nešto više u Evroligi, Partizanu je potreban učinak daleko većeg broja košarkaša - kako glavnih, tako i onih sa klupe.

Kao bi Grobari rekli - citiramo: "Hoćemo pleja i centra".!

Bonus video:

00:52

Grobari pevaju nakon poraza od Reala

(Espreso/Espreso Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.