ATAMAN U SUZAMA: Olimpijakos i Milutinov UNIŠTILI Panatinaikos posle ludinice i produžetka - Mirotić BLISTAO UZALUD
Vilijams Gos i Kostas Slukas, Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / IPA / Profimedia

1. kolo evrolige

ATAMAN U SUZAMA: Olimpijakos i Milutinov UNIŠTILI Panatinaikos posle ludinice i produžetka - Mirotić BLISTAO UZALUD

Ludnica u Atini, nova pobeda crveno-belih

Objavljeno: 22:36h

Košarkaši Olimpijakosa su zabeležili novu pobedu protiv najvećeg rivala, ekipe Panatinaikosa, a ovog puta su slavili u 1. kolu Evrolige posle nezapamćene drame i produžetka rezultatom 88:78.

Panatinaikos je do polovine poslednje četvrtine imao prednost, koja je u nekim momentima bila i dvocifrena, a onda je krenuo veliki preokret Olimpijakosa.

Vilijams-Gos i Vokap su pokrenuli ekipu, a prednost se potpuno istopila na manje od 7 minuta do kraja.

Usledila je neverovatna drama, pljuštale su trojke sa obe strane, ali je Barcokas bolje iskoristio tajm-aut i primirio ekipu za završnicu.

Umesto da imaju napad za pobedu, izabranici Ergina Atamana su se spetljali, poklonili loptu rivalu, ali ni Olimpijakos nije uspeo da iskreira koš za pobedu, pa se otišlo u produžetke.

Crveno-beli su u potpunosti nadigrali domaću ekipu u dodatnih pet minuta, a dovoljno govori 14 poena pobedničkog tima naspram samo 4 poraženog.

Srpski reprezentativac Nikola Milutinov bio je među najboljim u pobedničkoj ekipi sa 15 poena i 7 skokova, a posebno se istakao u produžetku sa nestvarnom blokadom i atraktivnim zakucavanje.

Najefikasniji na meču bio je Slukas sa 20 poena, pratili su ga Grigonis sa 17, Ernangomez sa 13 i Lesor sa deset (uz deset skokova).

Ipak, Olimpijakos je imao više raspoloženih igrača pored Milutinova, dvocifreni su bili Piters (17 poena, deset skokova), Vokap (17), Vilijams-Gos (16) i Kenan (14).

Prehodno je Fenerbahče, takođe posle produžetka savladao Armani rezultatom 85:82 u Istanbulu.

Mirotić je gostima doneo 27 poena, uz to i 11 skokova, Vojtman 21, ali to nije bilo dovoljno.

Vilbekin je bio najbolji u pobedničkom timu sa 19 poena, Papajanis je dodao 15, Dorsi je takođe imao 15, koliko i Gudurić, Pjer je imao 11...

Bonus video:

00:46

Milutinov i Davidovac dižu Đokovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.