SAŠA OBRADOVIĆ SUROVO ISKREN: Svi pričaju o Zvezdi i Partizanu, a...
Saša Obradović, Foto: Klodian Lato / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

da li se slažete?

SAŠA OBRADOVIĆ SUROVO ISKREN: Svi pričaju o Zvezdi i Partizanu, a...

Izneo svoje mišljenje o konkurenciji

Objavljeno: 16:47h

Trener Monaka Saša Obradović je u opširnom intervjuu za "Eurohups" izneo očekivanja za narednu sezonu, a usput se dotakao srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana.

Takođe, osvrnuo se na uspeh reprezentacije Srbije na minulom Mundobasketu.

- Niko u klubu ne treba da obraća pažnju na očekivanja javnosti i to što nas stavljaju u najbolju moguću poziciju, kao favorite. Treba da razmišljamo od utakmice, do utakmice. Biće jako zahtevna sezona i očekujem da će konkurencija biti još i veća nego prošle sezone. Biće mnogo teže doći do pobeda - rekao je Obradović za "Eurohups".

Pojačanje koje je najviše odjeknulo ovog leta je dolazak Kembe Vokera u Kneževinu.

Monako - Olimpijakos
Monako - Olimpijakosfoto: EPA/TOMS KALNINS

- Zadržali smo kostur, ali kao i obično, nikada ne znaš da li će hemija da se poremeti, ne samo sa novajlijama, već i sa onima koji su ostali. I dalje čekamo da vidimo šta Kemba Voker može.

Kratko je prokomentarisao konkurenciju...

- Svi pričaju o Partizanu i Crvenoj zvezdi ili Panatinaikosu, da su mnogo bolji i jači. Rekao bih da su tu Fenerbahče i Efes kao redovne pretnje, Bajern Minhen je interesantan, Žalgiris je zadržao tim od prošle godine.

Govorio je Obradović i uspehu Nemačke i Srbije na Mundobasketu.

- Sada su dostigli vrhunac procesa rada. Imali su kvalitet, motivisali igrače da igraju i rastu, da budu bolji i bolji. Nekoliko njih sam trenirao, bio sam prvi trener Mou Vagneru i Nilsu Gifaju u seniorskoj konkurenciji, znam ih odlično i osećam da sam deo njihovog uspeha. Nemci su igrali kao jedan, Denis Šreder je postao pravi lider u grupi punoj potencijala, pokazali su najviše, borili su se najviše - rekao je srpski stručnjak i dodao:

Saša Obradović
Saša Obradovićfoto: EPA/TOMS KALNINS

- Mnogo je faktora uticalo na uspeh, Nemačka potpuno zaslužuje ovo što joj se desilo. Čak sam i pre Mundobasketa stavljao Nemačku među favorite. Verujem da će biti u vrhu još neko vreme. Sa kvalitetnim rosterom, Bajern će imati uticaj na dalji razvoj nemačke košarke, koju čeka lepa budućnost.

Srbija je poražena u finalu, pa je osvojeno peto srebro od osamostaljenja.

- Baš sam nedavno pričao o tome sa Donatasom Motejunasom. Pitanje je sada – da li bi Srbija napravila isti rezultat sa njima. Neću nikoga da upoređujem, niti da upirem prstom u bilo koga, sa najjačim sastavom ne bismo imali ovaj mentalitet potcenjenog tima, ne bismo imali tim sa ovako jasnim ulogama. Ponekad moraš da se nosiš sa mnogo različitih karaktera, ali sa ovom Srbijom to nije bio slučaj. Selektor Pešić je dao jasne uloge igračima, one u kojima su se osećali najbolje. Nekoliko njih pokazalo je izuzetne kvalitete, Bogdanović i Milutinov bili su pravi lideri ekipe. Igrali smo fantastičnu košarku, što je dodatni podsticaj za nas da reprezentujemo svoju zemlju na najbolji način.

Bonus video:

01:03

Žurka košarkaša

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.