OPŠTE SLAVLJE U NEMAČKOJ ZBOG TITULE: Predsednik države oduševljen, kancelar ih zvao u posetu!
Foto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Slavlje

OPŠTE SLAVLJE U NEMAČKOJ ZBOG TITULE: Predsednik države oduševljen, kancelar ih zvao u posetu!

Nemačka je došla do prve titule u istoriji

Objavljeno:

Nemačka je savladala Srbiju u finalu Svetskog prvenstva i tako postala šampion sveta po prvi put u istoriji.

Tu pobedu je nacija oduševljeno dočekala i počela da priča hvalosvpeve o ekipi koja je od autsajder došla do titule šampiona, a Dirk Novicki je na Tviteru napisao "Šampioni sveta!!! Neverovatno! Kakav tim!!"

Kancelar Olaf Šolc (Scholz) je titulu opisao kao "spektakularan, istorijski uspeh." "Čestitam celom timu. Izvanrednom i inspirativnom igrom oduševili su i zasluženo postali svetski šampioni," dodao je i pozvao ekipu u goste u svoju kancelariju.

Predsednik Frank-Valter Štajnmajer (Walter Steinmeier) je izrazio radost zbog "dostignuća bez presedana" i "neizmeran ponosn" cele nacije, a šefica diplomatije Analena Berbok je objavila: "Kakva mega-igra! Fantastično."

Niz Nemačke do finala u Manili i pobedu nad Srbijom objavama su pozdravili bivši i sadašnji fudbaleri, svi bivši svetski prvaci Bastijan Švajnštajger (Bastian Schweinsteiger), Toni Kros (Kroos) i Mats Humels (Hummels).

MVP turnira Denis Šreder (Dennis Schröder) je "sportista godine ... Nema potrebe za diskusijom," napisao je Humels.

Ćestitao je i bivši košarkaš, direktor košarkaškog kluba Bajern Marko Pešić - sin trenera Srbije Svetislava: "Čestitam nemačkom timu na istorijskoj pobedi. Da prođete bez poraza kroz Svetsko prvenstvo je nešto posebno, možda i jedinstveno."

Bonus video:

01:06

Košarkaši poleću za Beograd

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.