DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO? Đurovićev komentar o Jokiću posle srebra na Mundobasketu baš NIJE NA MESTU
Vlade Đurović, Foto: Filip Plavčić

zlatni momci!

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO? Đurovićev komentar o Jokiću posle srebra na Mundobasketu baš NIJE NA MESTU

Iskusni stručnjak ponosan na košarkaše, ali...

Objavljeno: 16:01h

Košarkaški trener Vlade Đurović je dao svoj sud posle osveojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

On smatra da košarka u Srbiji ima perspektivu i da bi sa povratkom Nikole Jokića, samo u drugom poluvremenu, Srbija dobila finale.

Ovo svakako ne može umanjiti uspeh momaka koji su celo leto posvetili reprezentaciji i mimo svih očekivanja stigli do titule vicešampiona sveta.

- Imali smo uzbudljiv dan zato što je igrao Novak Đoković. Ja sam oduševljen što je on pobedio i gledao sam celu noć moram da priznam. Pobedili su i fudbaleri, malo su se izvadili za onaj poraz od Mađarske. Pobedili su i odbojkaši. Na žalost košarkaši su izgubili, ali ja kada bih bio kod njih ja bih im rekao glavu gore momci, svaka čast - rekao je Đurović za Tanjug i dodao da nije očekivao srebrnu medalju.

Košarkaši Srbije
Košarkaši Srbijefoto: Starsport©

Prema njegovim rečima, Aleksa Avramović je igrao sjajnu utakmicu, ali ostali igrači nisu bili na nivou na kom su bili prethodnih dana, iz razloga što su verovatno podlegli atmosferi noć pre utakmice da postoji mogućnost da budu prvaci sveta.

- Nemačka je odigrala bolje, jer imaju plejmejkera koji je držao ritam i koji je praktično odlučio sve. Veća su zemlja, imaju veće resurse, ekonomski su jači i imaju ogroman broj stanovnika kao što imaju Španija, Francuska i Italija. Mi treba da budemo zadovoljni jer mi imamo sve sportove, a nema toliko dece koja mogu da se regrutuje i selektiraju - objasnio je on i dodao da je ovo svakako rezultat za poštovanje.

Đurović smatra da mnogo jaka ekipa može da se sastavimo za Olimpijske igre ako se svi ujedine ako svi igrači odgovore obavezama koje imaju prema reprezentaciji i ako se prione radu, da mlađi treneri, koji rade sa mladima, se više fokusiraju na individualan rad jer, kako kaže, talenata u Srbiji uvek ima.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Starsport©

- Ja sam čuo mnoge, pa čak i moje kolege koji kažu da igramo bolje bez Jokića. Hajde da mislimo teoretski da se Jokić juče pojavio samo u drugom poluvremenu, mi bi dobili utakmicu. To je najbolji igrač sveta. Drugo, imamo malog Topića, imamo Pokuševskog koji nije bio ovde, nije bio Misić, nije bio Kalinić - kaže Đurović.

Kaže da iako je ovo takmičenje najboljih reprezentacija sveta na kom treba da budu najbolje sudije, imamo situaciju da nam ne sude najbolje sudije i da sudije sinoć nisu bile na visini zadatka zbog svađa između ULEB-a i FIBA.

- Da ne shvatite pogrešno, nisu sudije odlučile utakmicu, ali nisu nam bile naklonjene. Bilo je mnogo odluka koje su bile na našu štetu i ne možemo biti zadovoljni - naglasio je Đurović.

Bonus video:

02:26

NIKO NIJE VEROVAO U NJIH, A TO IM JE PROBUDILO SRPSKI MENTALITET! Kešelj o našim košarkašima: Svako je dao neki deo sebe u tim

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.