SVI SMO MI POMALO ALEKSA AVRAMOVIĆ: Heroj Srbije je HIT na društvenim mrežama, da li i vas podseća na njega? (FOTO)
Aleksa Avramović, Foto: Printscreen/Sportklub

GORE DRUŠTVENE MREŽE

SVI SMO MI POMALO ALEKSA AVRAMOVIĆ: Heroj Srbije je HIT na društvenim mrežama, da li i vas podseća na njega? (FOTO)

Reprezentativac Srbije je baš zabavio navijače u Srbiji

Objavljeno: 13:37h

Ceo svet je upoznao Aleksu Avramovića tokom dve nedelje Svetskog prvenstva u košarci!

Strani mediji su bili oduševljeni njegovom igrom u odbrani, motivacijom, energijom, dok smo mi u pravom svetlu videli ljudsku gromadu kakva se retko sreće u svetu sporta.

Bilo je na Mundobasketu zvučnijih imena, NBA zvezda, boljih poentera, ali im je Avramović ukrao slavu bar na nekoliko trenutaka.

Posle reči Bogdana Bogdanovića da je dva dana gledao snimak sa potezima Šaja Gildžesa Aleksandera ne bi li mu ukrao loptu, svima je bilo jasno sa koliko posvećenosti se ovaj momak odazvao pozivu reprezentacije.

I, činio je to uvek, bez izgovora... Bio je u timu kada god je trebalo izboriti velika takmičenja, a trud mu se konačno isplatio ovog leta.

Srebrna medalja nas je vratila u vrh svetske košarke, a ono što još više raduje je to što smo dobili neke nove heroje koji su spremni da se odreknu mnogo toga zarad nacionalnog dresa.

Verovatno su po završetku prvenstva najsrećniji navijači Partizana koji će gledati Aleksu u pravom svetlu nakon teške sezone osujećene povredom.

Čini se da je nacija ovog simpatičnog momka već proglasila herojem, a on je svojom krajnje šarmantnom pojavom postao i zvezda društvenih mreža.

Njegova požrtvovanost u odbrani je išla dotle da smo se hvatali za glavu u neverici dok je izluđivao protivnike, a hiljade mimova je nastalo sa njegovim likom.

Iako nije dobio priznanje najboljeg defanzivca Mundobasketa, možda bi mu bolje pristajalo ono najboljeg "kradljivca".

Da li i vas podseća na ovog lika iz crtanog filma?

Mnogi su komentarisali suđenje sa poznatimom mimom, ali ovog puta sa Aleksinim likom.

Bilo je zanimljivih komentara i na račun porekla asa Partizana...

Reakcija na pitanje nemačkog novinara je tek postala hit...

Naravno, navijači Srbije su redovno ponavaljali ono čuveno: Aleksaaaaaaaaaaaaaa!

Ustati, pa reći Aleksa Avramović.

Omiljeni saigrač.

Dobio je Aleksa i naklonost lepšeg pola.

Nikola Jović je završio u suzama nakon poraza, ali je naglasio da mu je bitnije što je postao bolji čovek deleći teren sa saigračima, nego da li je postao bolji košarkaš.

Verovatno je mislio na ovo...

Ono što ne treba posebno naglašavati je da je sjajni plej ostao čvrsto na zemlji posle košarkaških uspeha, a to su potvrdili i njegovi drugari iz škole.

- I danas se ponaša kao i prvi dan kad je izašao iz srednje škole. Redovno se čuje sa drugarima, a dok je bio u inostranstvu svaku priliku korostio je da dođe u Srbiju, ali i da se vidi sa školskim drugarima. Činjenica je da, kad god mu obaveze to dozvoljavaju, ne propušta druženja ekipe iz srednje škole, a neretko je on taj koji ta druženja i organizuje i časti celo društvo. Prošle godine na njegovoj svadbi bio je prisutno bezmalo pola odeljenja u koje je išao - kaže njegova drugarica iz Gimnazije.

Podrška Avramoviću
Podrška Avramovićufoto: RINA/Privatna arhiva

Ona dodaje da će joj zauvek u pamćenju ostati i jedno školsko takmičenje na kom je bilo jasno da će Aleksa Avramović dostići neslućene visine.

- U četvrtom razredu srednje škole na školskom košarkaškom takmičenju ubacio je 13 trojki protivničkoj ekipi. Mi smo već tada znali ko je Aleksa, sada je saznao ceo svet, rekla je Katarina.

Bonus video:

01:27

SRBIJA JE NAVIKLA NA ZLATNE MEDALJE I DA BUDEMO NAJBOLJI! Kešelj o uspehu naših košarkaša: Ovo je uspeh za svako poštovanje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.