EMBID DOBIO "SRPSKI GRIP": MVP ne može da ostane živ zbog Jokića! (VIDEO)
Jokić i Embid, Foto: Profimedia

AU

EMBID DOBIO "SRPSKI GRIP": MVP ne može da ostane živ zbog Jokića! (VIDEO)

Rivalstvo koje traje

Objavljeno:

Srpski košarkaš Nikola Jokić je uvek aktuelna tema u Americi, a ovog puta je spomenut u "paketu" sa jednim od najvećih rivala, Džoelom Embidom.

Tokom analize rasporeda utakmica nove NBA sezone u studiju ESPN-a je bilo izuzetno zanimljivo, a Kamerunac Džoel Embid je bio na meti kritika.

Centar Filadelfije Seventisiksersa našao se na udaru zbog Nikole Jokića, budući da se Kamerunac nije suočio sa srpskim košarkašem u Denveru još od 2019. godine.

Džoel Embid
Džoel Embidfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Posebno je Embid bio kritikovan krajem prošle sezone, kada su ga mnogi optužili da je namerno izbegao duel sa Nagetsima u Koloradu, koji je bio okarakterisan kao presudan prilikom odluke kome će pripasti titula najkorisnijeg igrača NBA lige.

- Želim da gledam Embida protiv Jokića. Da li ćemo? Videćemo. Jednostavna činjenica je da Embid nije igrao u Denveru od novembra 2019. Bilo je povreda, kovid, odmaranja. Mislim da je razvio alergijsku reakciju na nadmorsku visinu- nasmejao je ESPN-ov NBA reporter Tim Mekmehon sve u studiju.

A na njegovu opasku se nadovezao bivši NBA košarkaš i nekadašnji Jokićev saigrač Ričard Džeferson.

- To se zove "srpski grip". To je stara stvar, imali smo "Šekov grip", "Kobijev grip", "Džordanov grip", ima različitih gripova. Trenutno imamo srpski. Da samo kažem, Džoele, ne smatram da izbegavaš Jokića. Ali od ovog trenutka ću pričati da izbegavaš Jokića dok ne budete igrali jer sam video kako dominiraš protiv njega u Filadelfiji, a on nije dobio šansu za revanš u Denveru. Zato ću reći da izbegavaš Jokića i jedva čekam da vidim šta će se dogoditi. Kako ćeš odgovoriti - oštro je istakao Džeferson.

Novi duel bi Jokić i Embid trebalo da imaju u januaru kada će Denver i Filadelfija odigrati dva meča u devet dana, prvi u Pensilvaniji 16, a drugi u Koloradu 27.

Bonus video:

00:36

Nikola Jokić slavi titulu uz hit Ere Ojdanića

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.