NI AMERIKANCI NE BI MOGLI S NJIMA: Pogledajte 11 asova "ostatka sveta" koji NEĆE igrati na Mundobasketu!
Janis Antetokumpo i Nikola Jokić, Foto: EPA TOLGA BOZOGLU EPA, Dado Đilas, AP Photo Marta Lavandier, AP Photo Jack Dempsey

pakleno jaki

NI AMERIKANCI NE BI MOGLI S NJIMA: Pogledajte 11 asova "ostatka sveta" koji NEĆE igrati na Mundobasketu!

Malo nedostaju klasična krila, ali čini se da bi ipak imali dve jake petorke koje bi mogle da se nose sa svim selekcijama učesnicama Svetskog prvenstva

Objavljeno: 14:57h
Nedeljko Đukić

Ljubitelje košarke odavno hvata groznica Mundobasketa, ali na najvećoj svetskoj smotri igre pod obručima neće biti mnogo velikih asova.

Tu ne mislimo na velike američke zvezde koje često preskaču Svetsko prvenstvo kad ga jednom osvoje, već na veliki broj asova koji su praktično svakodnevno otkazivali učešće zbog povreda. Ili zbog mentalne iscrpljenosti...

A kada se vide samo ta imena neameričkih košarkaša za koje će Mundobasket 2023 biti uskraćen, postavi se pitanje da li bi i "Drim tim" mogao da im parira da su svi u istoj ekipi (i zdravi).

Izdvojili smo 11 imena a samo dvojica su iz iste selekcije, selekcije Srbije. Listu predvodi najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić, a tu je i njegov saigrač iz redova "Orlova", Vasilije Micić, ali i prvi saborac u osvajanju titule sa Denverom, Džamal Marej.

Nikola Jokić, Džamal Marej
foto: EPA

Kanađanin nije uspeo na vreme da se oporavi od povrede, baš kao ni Janis Antetokumpo za Grčku - "Zver" je uz "Džokera" definitivno najveće ime odsutnih.

Janis Antetokumpo
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Litvanija i Letonija su takođe pretrpele ozbiljne udarce jer ne mogu da računaju na Domantasa Sabonisa koji je imao sjajnu sezonu u Sakramentu, odnsono na Kristapsa Porzingisa koji preskače SP zbog povrede stopala.

Svi su se nadali da će Viktora Vembanjamu moći da vide na delu na velikoj sceni pre prve sezone u NBA ligi, ali francusko čudo je procenilo da je bolje za njegov razvoj da ne igra.

Viktor Vembanjama
foto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Neće biti ni Ruija Hačimure koji se istakao dobrom odbranom nad Jokićem u finalu Zapada NBA lige između Nagetsa i Lejkersa.

Španski veteran Riki Rubio se bori sa depresijom, Goran Dragić će nedostajati Sloveniji, a Ben Simons je otkazao Australiji da bi se u potpunosti izlečio od povrede leđa.

Goran Dragić
foto: REUTERS/Osman Orsal

Deset NBA asova plus Vasa Micić - malo nedostaju klasična krila, ali čini se da bi ipak imali dve jake petorke koje bi mogle da se nose sa svim selekcijama učesnicama Svetskog prvenstva:

Rubio - Marej - Vembanjama - Antetokumpo - Jokić

Dragić - Micić - Simons - Sabonis - Porzingis (Hačimura)

Bonus video:

00:38

NOVI PROBLEM ZA PEŠIĆA, ALI TU SU I LEPE VESTI! Jaramaz otpao sa spiska za Mundobasket, ali su se ovi momci priključili Orlovima!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.