"JOKIĆ NIJE NI U TOP PET!" Legendarni NBA as udario po Nikoli (FOTO)
Nikola Jokić, Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER SHUTTERSTOCK OUT

TEŠKE REČI

"JOKIĆ NIJE NI U TOP PET!" Legendarni NBA as udario po Nikoli (FOTO)

Osvajač prstena je bio gost podkasta poznate novinarke Rejčel Nikols

Objavljeno:

Pol Pirs (45), legendarni NBA košarkaš, ikona Boston Seltiksa i osvajač prstena iz 2008. godine udario je Nikolu Jokića.

- Medžik je najbolji dodavač. Jokić nije ni broj dva... Pričamo o dodavačima? Jokić nije ni u Top 5 najboljih dodavača svih vremena, prema mom mišljenju. Prosto, on je visok igrač i on je najbolji visoki košarkaš, ali hajde da pričamo samo o najboljim dodavačima. Onda morate da pričate o igračima kao što su Medžik, 'Bela Čokolada' Džejson Vilijams, Radžon Rondo, Pit Maravič, Lari Bird... Ako pričamo o glamuroznosti i stilu, ako pričamo o ljudima koji su dodavali iza vrata, bez gledanja - rekao je čuveni as pod nadimkom Istina.

Pol Pirs sa NBA trofejem
Pol Pirs sa NBA trofejemfoto: AP

Amerikanac je bio gost podkasta poznate novinarke Rejčel Nikols.

- Mislim, Džoker (Jokićev nadimak, prim novin) je sjajan, ali ako pričamo samo o 'čistim', posebnim dodavačima... Onda tu pominjemo i Džejsona Kida. Ma, dajte. Nismo videli igrača tako visokog (kao Jokić) da tako dodaje, ali ne radi on to kao Medžik ili kao Rondo. To su posebne stvari - dodao je Pirs.

Mnogi su se pobunili u odgovorima zbog Pirsove izjave, a čak nije pomenuo ni Džona Stoktona koji drži rekord po broju asistencija u NBA.

Džon Stokton
Džon Stoktonfoto: Profimedia

Glavne kritike su se odnosile na njegovu nostalgiju i činjenicu da je svoju odluku da Nikolu ne ubaci mešu najbolje opravdao "čistim paserima", nakon čega se više fokusirao na njihov stil, nego egzekuciju.

Bonus video:

00:38

Nikola Jokić lumpuje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.