"ONI SU TU SAMO DA TROŠE PARE!" Čović pecnuo fudbalere, pričao o reprezentaciji, ABA ligi i Nedoviću (FOTO)
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

BEZ DLAKE NA JEZIKU

"ONI SU TU SAMO DA TROŠE PARE!" Čović pecnuo fudbalere, pričao o reprezentaciji, ABA ligi i Nedoviću (FOTO)

Crvena zvezda ni na jednom nivou, ni za jednu reprezentativnu selekciju, pošto vidim svakakve bljuvotine na društvenim mrežama, nikada nije zabranio bilo kome da igra za Srbiju, rekao je prvi čovek crveno-belih između ostalog

Objavljeno:

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda gostovao je u jutarnjem programu TV Prva i pričao o brojnim temama.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Prethodnih dana glavna je priča o Nemanji Nedoviću koji je samovoljno odlučio da ne igra za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu.

- Crvena zvezda ni na jednom nivou, ni za jednu reprezentativnu selekciju, pošto vidim svakakve bljuvotine na društvenim mrežama, nikada nije zabranio bilo kome da igra za Srbiju. To je afirmacija za naše igrače, pa tako nismo uticali na odluku Nedovića. Sve je postavljeno da je na dobrovoljnoj bazi. Nedović je procenio, što ima za pravo, da nije pronašao sebe u reprezentaciji. Da li su to relacije sa stručnim štabom, ne znam, ali priznaćete da je reprezentacija u deficitu na mestu plejmejkera. A Nedović to nije. Bolje je da tako odluči, nego da ode nespreman na SP. Bila je geneza velikog broja otkaza, Jokić, Micić, Kalinić... Danas se pominje Topić, ali on bi danas trebalo da se javi reprezetaciji, koliko sam informisan. Videćemo kako će se složiti hemija u ekipi, verujem da mogu da naprave rezultata, ali reprezentacija je evidentno oslabljena, što govori da KSS nije dobro radio svoj posao. Posle EP je trebalo da se napravi analiza, ona ne mora da bude javna, ali je bilo potrebno da se uoče uzroci i da se time pomogne Pešiću, ali i da se napravi dobar odnos sa reprezentivcima - počeo je Čović.

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Starsport©

Dodao je:

- Reprezentacija i državni grb bi trebalo da budu svetinja, ali to više nisu. Ima puno propusta. Svaka čast juniorima koji su osvojili zlato, ali tu nema potencijala za seniorske igrače i klubove koji igraju Evroligu - rekao je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Potom se prebacio na Miloša Teodosića koji prošlog leta nije bio deo "orlova."

- Treba i sada da pomenemo Teodosića. To je bio preuranjen potez i tako se ne rastaje sa kapitenom reprezentacije. Pogledajte Špance. Koliko godina imaju Ljulj, Rodrigez... Ne moraju da igraju, ali su tu, drže atmosferu i nacionalni tim. Takođe, previše je menadžerisanja u našim klubovima. Pojedini menadžeri ucenjuju da ako ne potpišu za klub, onda neće igrati za reprezentaciju. Neću da otkrivam koji, ali to vrlo pomno pratimo. Klubovi imaju mnogo bolje rezultate nego reprezentacija. Zvezda, a sada i Partizan. Ne možemo da se krijemo iza toga i iza pojedinačnih MVP priznanja Jokića, Micića, Teodosića - kaže Čović.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Emilija Jovanović

Uporedio je razliku između fudbala i košarke.

- Ko šta očekuje od fudbala? Oni su tu samo da troše pare! Od kada su nam uvedene sportske sankcije, pa kada smo otišli u Atinu 1995. i osvojili, isto je bilo otkaza. Ali smo seli i razgovarali, takođe i u Atlanti kada smo uzeli zlato, sa svima smo pričali. I sa Divcem, Paspaljem, Danilovićem... Svi su bili u otkazima - istakao je Čović.

Nebojša Čović
Nebojša Čovićfoto: Starsport©

Pohvalno je pričao o Luki Dončiću koji svako leto igra za Sloveniju.

- To pokazuje Dončić, ali opet ne mogu da ne razumem Jokića. Imajući u vidu da nisam imao direktnu komunikaciju, pa i neka izjava može da povredi - jasan je Čović.

Luka Dončić
Luka Dončićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Tema razgovora je bila i ABA lige, a pre svega peta utakmcia finala koju je crveno-beli tim izgubio posle čega se Partizan vratio na tron posle 10 godina.

- Da sam ja bio tu, posle prve petarde utakmica se ne bi igrala. Moramo da pričao o ABA ligi, Telekom i NLB liga ulažu velike pare. Oko 2.500.000 evra. Da vidimo da li se to isplati. Da se takve pare ulože u domaće prvestvo isto bi bila jaka liga - zaključio je Čović.

Bonus video:

00:52

Nebojša Čović otvoreno o večitom rivalu i šansama Zvezde za FAJNAL FOR EVROLIGE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.