NEMANJA NEDOVIĆ SE OGLASIO: Iskreno sam saopštio selektoru Pešiću...
Nemanja Nedović, Foto: Starsport

objasnio

NEMANJA NEDOVIĆ SE OGLASIO: Iskreno sam saopštio selektoru Pešiću...

Bek Crvene zvezde je izneo razloge što se povukao iz nacionalnog tima

Objavljeno: 12:25h

Košarkaška javnost Srbije je ostala šokirana na vest da ni Nemanja Nedović neće putovati sa reprezentacijom na Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Bek Crvene zvezde se oglasio izjavom za Košarkaški savez Srbije i potvrdio ove glasine, ali i izneo razloge što se oprašta od nacionalnog tima, sa kojim se vratio sa Akropolis kupa.

- Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bilo nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo.

- Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu.

- Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati - rekao je Nedović za sajt KSS.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je nakon razgovora sa Nemanjom Nedovićem izjavio: - Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna. Reprezentacija Srbije će u sredu, 16. avgusta odigrati test utakmicu protiv Portorika u Štark areni. Biće to poslednji test „Orlova“ pred polazak za Aziju.

Bonus video:

00:52

SRBIJO SLAVI - ORLIĆI SU ŠAMPIONI EVROPE: Mladi košarkaši Srbije srušili Španiju i osvojili ZLATO na EP u Nišu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.