PEŠIĆ SE KONAČNO OGLASIO: Progovorio o problemima REPREZENTACIJE , ali i o onome što ga POSEBNO RADUJE
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

POSLE MEČEVA U TAJNOSTI

PEŠIĆ SE KONAČNO OGLASIO: Progovorio o problemima REPREZENTACIJE , ali i o onome što ga POSEBNO RADUJE

Selektor Srbije optimističan uprkos kadrovskim poteškoćama

Objavljeno: 13:09h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić se oglasio po prvi put se od početka priprema.

"Orlovi" su odigrali dve utakmice iza zatvorenih vrata.

- Poslednji dan boravka ovde u pravom raju jer su uslovi fantastični, ne samo u ovoj hali, već i sve što se dešava oko hale. To nam je baš godilo i pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo, entuzijazam je bio na visokom nivou, to nam je u ovom trenutku, sa obzirom na novonastale probleme… - rekao je misao Pešić.

Ubrzo je nastavio.

- Ja uvek kažem nema problema, ima rešenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da nastave, imamo situaciju sa Trifunović i Smailagićem. Oni su još u procesu rehabilitaicje, očekujemo svaki dan da se priključe, videćemo kako će to da ide. Što se tiče ostalih oni su dosta dobri, imali smo dve utakmice, dve trening utakmice. Nije bilo tajnih ili bilo kakvih, već želja da budemo sami, da možemo da treniramo, a ne da igramo. To se pokazalo kao pun pogodak, imali smo dosta dobre, ambiciozne i agresivne protivnike koji se spremaju za kvalifikacije za Olimpijske igre. Sada počinju utakmice na Akropolis kupu u Atini, to su prve zvanične utakmice, nadamo se da će nam pomoći dosta jer smo u procesu uigravanja. Želimo da se predstavimo u dobrom svetlu.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Zatim je pojasnio koliko je značajno što su uz tim Stefan Jović i Bogdan Bogdanović.

- Radujem se Joviću i Bogdanu, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, već je vođa tima i posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem da se posveti samo sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Veoma poštujem odluku Stefana Jovića da u jednoj teškoj situaciji sa obzirom na zdravstvenu situaciju u njegovoj porodici. Priključio se reprezentaciji, njegovo iskustvo i znanje odmah se to primetilo. Olakšanje za sve ostale igrače zbog njegovog iskustva, on će da pomogne Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su veoma važne. Radujem se da su i Stefan i Bogdan u ekipi njihovo znanje će mnogo značiti.

- Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Simanić i Petrušev, Nikola Jović koji je po prvi put ovako, već je bio priključen u prozorima, napredovao je dosta i ojačao. Igra sa mnogo samopouzdanja, zadovoljni smo kako se ponaša, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Ukupno gledano, sve je dobro, samo da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mislim da bismo mogli da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili bez obzira na sve.

Bonus video:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.