DOK SE JOKIĆ PROVODI, DONČIĆ JE PONOS NACIJE: Luka ima JAK RAZLOG da obuče dres reprezentacije
Dončić i Jokić, Foto: TOM PENNINGTON / Getty images / Profimedia

kapa dole

DOK SE JOKIĆ PROVODI, DONČIĆ JE PONOS NACIJE: Luka ima JAK RAZLOG da obuče dres reprezentacije

NBA zvezda nikada nema dilemu kada je reprezentacija u pitanju

Objavljeno: 15:05h

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Aleksandar Sekulić je govorio o odnosu Luke Dončića prema dresu nacionalnog tima.

On je dao opširan intervju za "Basket News", a pored brojnih tema je analizirao Evrobasket odigran tokom prošle godine.

- Za nas je tada najveći izazov bio taj što su nas svi videli kao prvake Evrope pre prvenstva. Poštujem ostale timove takođe, ali teško je biti šampion. To je bio prvi put za nas da smo u toj situaciji. Nismo ostvarili uspeh koji smo želeli. Ako možemo trenutni tim da učinimo kompaktnim, koristeći kvalitete jedni drugih i sakrivajući naše slabosti, bićemo dobri - rekao je Sekulić.

Aleksandar Sekulić
Aleksandar Sekulićfoto: EPA/CLEMENS BILAN

- Idemo ka tome što želimo, korak po korak. Na okupu smo tek sedam dana. Fizički smo napredniji nego što smo očekivali. Igrači su došli veoma spremni na okupljanje. Već su bili u dobrom fizičkom stanju i to je olakšalo posao našim kondicionim trenerima.

Sekulić je imao reči hvale za Dončića, kao i njegovom odnosu koji ima prema reprezentaciji.

- Ne radimo ništa da ga ubedimo ili da ga prisilimo da dođe. Uglavnom je sve na njemu. Veoma smo srećni što imamo takvog igrača, ne samo zato što ima neverovatan kvalitet već i zbog toga kakav je na mentalnom planu. On je uvek spreman da pomogne svojoj zemlji i nacionalnom timu. Želi da vrati košarci ono što je ona njemu dala. Igra za ponos i iz zadovoljstva - zaključio je Sekulić.

Slovenci će i ovog puta na najvećem takmičenju biti predvođeni najvećom zvezdom tima, dok će Srbija morati bez Nikole Jokića koji je odlučio da ovog leta sebi baš da oduška.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.