POZNAT ISHOD UTAKMICE SRBIJA - POLJSKA: Pešićevi "Orlovi" izrešetali rivala TROJKAMA!
Svetislav Pešić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

brušenje forme

POZNAT ISHOD UTAKMICE SRBIJA - POLJSKA: Pešićevi "Orlovi" izrešetali rivala TROJKAMA!

Kao i uoči EP prošle godine, prvi mečevi selekcije su zatvorenog tipa

Objavljeno: 07:57h

Košarkaška reprezentacija Srbije je ostvarila pobedu i u drugoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Kao i uoči EP prošle godine, prvi mečevi selekcije su zatvorenog tipa, pa se sem rezultata ne sazna mnogo detalja, ali "Orlovi" su posle Bosne i Hercegovine pobedili i Poljsku.

Bili su još ubedljiviji ovog puta i slavili sa 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22) u beogradskoj "Štark areni".

Srbija je od starta krenula silovito i napravila uvodnu prednost od devet poena razlike koja je do poluvremena uspela da bude dvocifrena.

U trećoj četvrtini su ponovo izabranici Svetislava Pešića došli do svoje prepoznatljive igre i dodatno poveli više od 20 poena razlike, a onda je u poslednjem periodu došlo do opuštanja i Poljaci su smanjili minus.

Poljaci su objavili statističke podakke svojih igrača, ali zbog dogovora sa KSS, nije poznato ko je bio najefikasniji u redovima Srbije.

- Izgubili smo od reprezentacije Srbije posle borbe do poslednjih minuta. On je protivnik na veoma visokom nivou. Protivnici su uputili dosta šuteva za tri poena. Odskočili su nam na početku, ali smo se vratili u igru, bili smo konkurentni u drugom poluvremenu. Bio je to dobar test za nas. Sada nas čekaju utakmice protiv Makedonije - rekao je Mihal Mihalak.

- Danas smo odigrali veoma fizičku utakmicu. Skok u napadu, koji nam je problem iz prvih mečeva, malo je popravljen. Tim je u meč ušao sa malom težinom u nogama. Na početku je Srbija pogodila nekoliko šuteva, ali nismo stali, borili se do kraja. Idemo napred. Dobili smo ono što smo želeli da postignemo protiv ovako jakog rivala. Pred nama je još utakmica i treninga koji će poboljšati našu igru - istakao je trener Poljske, Igor Miličić.

Bonus video:

00:15

Selektor Pešić stigao na konferenciju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.