ZA KOGA NAVIJA NIKOLA MIROTIĆ? Pričao o Duletu Vujoševiću, dobio nagradu "Zvezdaš godine" (FOTO)
Nikola Mirotić između Grobara i Delija, Foto: EPA Quique Garcia EPA, Starsport©

šta će reći navijači?

ZA KOGA NAVIJA NIKOLA MIROTIĆ? Pričao o Duletu Vujoševiću, dobio nagradu "Zvezdaš godine" (FOTO)

Rođeni Podgoričanin ostavio je dilemu koji mu je večiti rival bliži srcu

Objavljeno:

Nikola Mirotić navodno je dogovorio detalje ugovora sa Partizanom, iako se na početku spominjao kao veliko pojačanje Crvene zvezde.

Nikola Mirotić na utakmici Barselone i Žalgirisa
Nikola Mirotić na utakmici Barselone i Žalgirisafoto: EPA/Enric Fontcuberta

Rođeni Podgoričanin se dogovorio sa Barselonom oko raskida ugovora, a ostavio je dilemu koji mu je večiti rival bliži srcu.

- Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - rekao je Mirotić pre 12 godina za tadašnji "Sport."

Nikola Mirotić na utakmici Partizana i Barselone
Nikola Mirotić na utakmici Partizana i Barselonefoto: Starsport©

Nekadašnji reprezentativac Španije je kao košarkaš Barselone dobio nagradu "Zvezdaš godine!" i emotivno je govorio pole utakmice Evrolige o tome.

- Ovo je najveći trofej…. Jako sam zadovoljan prvenstveno zbog pobede i dočeka koji nisam očekivao. Hvala navijačima Zvezde, hvala našem narodu. Dokazali su da može da se oprosti. U životu se dešavaju greške. Ovaj trofej je najbitniji trofej u karijeri. Ovo su trenuci koje ću pamtiti čitavog života. Hvala Crvenoj zvezdi. Ovo je za mene veliki motiv da nastavim svoju misiju, da pomažem našem narodu i ako bog da da se uključe i drugi sportisti i pomognu ljudima kojima je to potrebno - istakao je Mirotić posle utakmice u Pioniru 2019. godine.

U jednom periodu bio je najomraženiji kada je posle poraza Španije od Italije na Evropskom prvenstvu pocepao srpsku zastavu.

- Duboko žalim zbog moje reakcije na kraju meča, Nisam shvatio da je u pitanju zastava, a pogotovo da je srpska. Gledao sam u pod i nešto mi je palo na glavu. Nikada ne bih uvredio nijedan simbol neke zemlje - napisao je Mirotić tada na svom Tviter nalogu.

Bonus video:

00:28

Haos pred večiti derbi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.