NA SPOMEN NJEGOVOG IMENA GROBARI POLUDE: Bivši igrač Partizana se otvoreno "nudi" crno-belima!
Košarkaši Partizana slave sa navijačima, Foto: Starsport©

OPA!

NA SPOMEN NJEGOVOG IMENA GROBARI POLUDE: Bivši igrač Partizana se otvoreno "nudi" crno-belima!

Iskusni as se podsetio perioda u crno-belom dresu

Objavljeno:

Navijači Partizana su ove sezone dobili nove "miljenike", ali ne zaboravljaju partije nekadašnjih igrača.

Bivši košarkaš crno-belih Najdžel Vilijams-Gos, a sada bek Real Madrida je oduševio "Grobare" pošto je otkrio da ne propušta mečeve izabranika Željka Obradovića. Iskusni as je gostovao je u emisiji "U obruču" i najzanimljivija tema bila je o rivalstvima u Evropi.

On je itekako pozvan da govori na ovu temu...

Najdžel Vilijams Gos
Najdžel Vilijams Gosfoto: EPA/Zipi

- Igrao sam u tri najveća rivaliteta u Evropi: Partizan – Crvena zvezda, Olimpijakos – Panatinaikos i Real Madrid – Barselona. Imao sam večiku sreću da iskusim tu strast na najvišem nivou. Ali, to ne možeš da opišeš kod ljudi kod kuće u SAD. Moraš to da osetiš lično. Pokušavao sam da pokažem ljudima snimke iz raznih dvorana: Makabijeve, Zvezdine, Partizanove... Ali dok nisi u njoj, dok nisi na parketu. U jednom trenutku ne mogu da čujem sebe kako razmišljam i zaista je tako. To je nešto što je teško objasniti ljudima koji nisu bili na licu mesta - rekao je Amerikanac. Šta bi izdvojio od tih rivalstava i šta su specifičnosti svakog? - Jedna stvar mi je bila veoma zanimljiva. U Beogradu su tada i Partizan i Zvezda igrali sve utakmice u Pioniru. Sada znam da je drugačije jer Partizan igra u Štark areni. Ali, kada smo delili dvoranu, imate dva kluba bogate istorije i dele jednu dvoranu. To je bilo jedinstveno. U Grčkoj smo u različitim delovima grada, Real i Barsa, dva vrhunska kluba u Evropi kada se pogleda istorija u Evroligi - objašnjava Vilijams-Gos.

Vilijams Gos u dresu Partizana
Vilijams Gos u dresu Partizanafoto: Starsport©

Prati Evroligu i očekivano, najviše gleda Partizan, a njegove reči će sigurno oduševiti navijače. - Gledam baš puno košarke. Iskreno, stalno gledam neizvesne mečeve u tom kolu Evrolige. Da budem iskren, ne gledam toliko NBA. Dosta gledam Partizan, imaju posebno mesto u mom srcu. Ove sezone igraju vrlo dobro. Imaju sjajan tim i sjajnog trenera. Zabavno je videti ih kako su uhvatili ritam Jer su počeli sa usponima i padovima. Sada igraju dobro, među osam najboljih su u ovom trenutku. Gledam ih puno jer imam tu povezanost, ali svake nedelje pogledam mnogo evroligaške košarke - zaključio je Vilijams-Gos.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.