SVE ZANIMA KOLIKO ZARAĐUJU KOŠARKAŠI ZVEZDE I PARTIZANA: Cifre su ASTRONOMSKE, a slede i nova povećanja!
Lesor i Petrušev, Foto: Starsport

OPA!

SVE ZANIMA KOLIKO ZARAĐUJU KOŠARKAŠI ZVEZDE I PARTIZANA: Cifre su ASTRONOMSKE, a slede i nova povećanja!

Beogradski timovi raspolažu sjajnim igračima, a njihove vrednosti samo rastu

Objavljeno: 11:42h

Ono što posebno intrigira košarkašku javnost u Srbiji ove sezone su plate košarkaša Crvene zvezde i Partizana koji su ušli u aktuelnu sezonu Evrolige sa zavidinim budžetima.

Specijalizovani košarkaški portal "Basket News" je otkrio plate košarkaša "večitih".

Tom prilikom dotakli su se trojice košarkaša Crvene zvezde i Partizana - Luke Vildoze i Filipa Petruševa sa jedne i Matijasa Lesora sa druge strane.

Luka Vildoza
Luka Vildozafoto: Starsport

Prema njihovim navodima, Vildoza ima mesečnu platu 80.000 evra i ona bi naredne sezone trebalo da poraste između 120 i 150 hiljada evra,.

- Argentinac nije uspeo da nađe mesto u NBA ligi, vratio se u Evropu i ponovo je "oživeo" u Zvezdi. Pokazao je da može da bude jedan od lidera tima, a posle dolaska Fakunda Kampaca je malo pao u formi, ali ukupno gledano je ostavio sjajan utisak - piše "Basket Newes" koji je potom analizirao Petruševa:

- Ova sezona je na neki način sezona rehabilitacije za Petruševa posle razočaravajućeg perioda u Efesu gde nije dobio poverenje Ergina Atamana. Povratak u domovinu se za njega isplatio. Pod Duškom Ivanovićem je pokazao sav svoj ofanzivni talenat. Ima samo 22 godina i sigurno će privući veliko interesovanja timova u Evroligi. Tražio ga je i Žalgiris pred početak prošle sezone, ali se klub odlučio za Laurinasa Birutisa. Petrušev je odličan u napadu, mada mora da popravi igru u odbrani, to mu je očigledan mana koja ga sprečava da bude u nekim od najjačih timova. Očekivanja su da će njegova plata na leto biti između 50.000 i 70.000 evra.

Košarkaški Večiti derbi, Večiti derbi, Kup Radivoja Koraća 2023, Kup Radivoja Koraća, Zek Ledej, Fakundo Kampaco
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kada je u pitanju Lesor, pomenuti mediji navodi:

- Matijas je posle igranja u Evroligi prošle sezone došao u Partizan koji je igrao Evrokup i pokazao je neverovatan napredak. Rad sa Željkom Obradovićem izvukao je najbolje iz njega, pokazao je sve njegove vrline. Produžio je ugovor za ovu sezonu i s obzirom na odnos koji ima sa navijačima ne bi bilo čudno da ostane u klubu i posle leta. Očekivanja su da će njegova nova plata biti između 100.000 i 130.000 evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.