PROSLAVLJENI REPREZENTATIVAC NEMA DILEMU: Lesor MORA da bude kažnjen! Nije tu samo zbog koševa
Matijas Lesor je uzor drugima, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

fizički napad nije deo sporta

PROSLAVLJENI REPREZENTATIVAC NEMA DILEMU: Lesor MORA da bude kažnjen! Nije tu samo zbog koševa

On ne sme da reaguje tako, iako je u našem društvu to prihvatljivo - kaže Andrija Gerić

Objavljeno: 10:40h

Ne stišava se bura oko incidenta odmah po okončanju košarkaškog večitog derbija igranog u ponedeljak.

Partizan je kao domaćin pobedio Crvenu zvezdu u ABA ligi čime je došao blizu osvajanja prvog mesta pred plej-of, ali je sve ostala u senci nesportskog poteza Matijasa Lesora.

Centar crno-belih je šokirao sve kada je nasrnuo na Filipa Petruševa i udario ga, a i dalje se spekuliše o kazni koju bi mogao da dobije.

Jam Madar, Filip Petrušev, Matijas Lesor, Stefan Lazarević košarkaš
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Na ovu temu je u emisiji "Jutro" na televiziji "Prva" pitanje dobio bivši odbojkaški reprezentativac Andrija Gerić. Proslavljeni srednji bloker bavi se sportskom psihologijom nakon igračke karijere.

- Moj stav oko ovoga je da ozbiljan sportista poput Lesora nije tu samo zbog koševa, nego nosi i odgovornost. Bez obzira šta se desilo, fizički napad nije deo sporta. On ne sme da reaguje tako, iako je u našem društvu to prihvatljivo. Ovome se staje na put tako što se igrač kazni. Tuča ne treba da bude deo predstave za gledaoce. Postoji način da se stane na put, samo je pitanje da li postoji želja. Ima mnogo sportista koji su pravi uzor javnosti. U sportu poput košarke postoje provokacije, štipkanja... Ne možete zbog toga nekog da udarate, morate da se ponašate po pravilima. Ponašanje igrača Partizana nije po pravilima i on mora da bude sankcionisan, bez obzira da li će ga kazniti klub ili liga. Sudija je neko ko treba da čuje provokacije ako su one postojale, ali su one deo sporta i zbog njih ne treba da bude tuče. Kad te neko provocira moraš da budeš iznad toga - naveo je Gerić.

Andrija Gerić
foto: Kurir

Andreja kaže da on ne zna koja je kazna adekvatna za Matijasa Lesora, ali zna šta je delotvorno za svakog prestupnika.

- Ja nisam tu da određujem pravila i kazne, ali ako se neko dva puta kazni više se neće dešavati. Što se tiče sportista, oni moraju da budu svesni da su uzor i da je svaka reakcija na terenu uticajna na one koji gledaju - zaključio je Gerić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.