SRBIJA JE OVO ČEKALA: Lesor otkrio zbog čega je NASRNUO na Petruševa, a usput je i PROZVAO Zvezdinog košarkaša!
Matijas Lesor, Foto: Starsport

UZAVRELA KRV

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Lesor otkrio zbog čega je NASRNUO na Petruševa, a usput je i PROZVAO Zvezdinog košarkaša!

Francuz po prvi put govorio o incidentu sa kraja duela protiv crveno-belih

Objavljeno:

Dan posle pobede Partizana nad Crvenom zvezdom u večitom derbiju, najviše se priča o potezu Matijasa Lesora po završetku susreta.

Kao što je već dobro poznato, Francuz je fizički nasrnuo na Filipa Petruševa i sada mu prete sankcije od strane ABA lige.

Partizanov centar je u izjavi za "Mozzartsport" otkrio zbog čega je tako odreagovao, ali pre svega je uputio jedno izvinjenje.

Igrači sklanjaju Matijasa Lesora od Filipa Petruševa
Igrači sklanjaju Matijasa Lesora od Filipa Petruševafoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji.

On je potom pojasnio šta ga je nateralo da fizički nasrne na Petruševa.

- Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima - zaključio je Lesor.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.