ŽELJKO OBRADOVIĆ RAZGALIO NAVIJAČE! Jedna stvar ga posebno raduje pred nastavak borbe za Top 8!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

crno-beli u strašnoj formi

ŽELJKO OBRADOVIĆ RAZGALIO NAVIJAČE! Jedna stvar ga posebno raduje pred nastavak borbe za Top 8!

Iskusni stručnjak konačpo zadovoljan, ali oprezan pred naredni meč

Objavljeno:

Košarkaši Partizana se nalaze u sjajnoj seriji u Evroligi i ne žele da stanu. Naredni izazov ih čeka u četvrtak kada gostuju Bajernu u Minhenu.

Recept za Bajern već postoji s obzirom da je upisan trijumf u Beogradu protiv Nemaca.

- Imamo iskustvo prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i 15 razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede - rekao je Obradović, pa nastavio:

KK Partizan
foto: Starsport©

- Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Pre svega (Otelo) Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice.

Svestan je i Obradović da se ekipa drastično podigla na svim poljima.

- Jasno je. Igrači su svesni da igramo pre svega bolje u odbrani, a igramo i pametnije u napadu. I onda je jasno je da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih voleo da se tako nastavi. Jeste, igrali smo dobro, ali svaka utakmica je nešto novo. Ono što svaka utakmica traži su energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu.

KK Partizan, Alen Smailagić, Željko Obradović
foto: Starsport©

Upitan je da li je ovo najbolji period od kako je preuzeo Partizan.

- Dobre igre pomažu da se igra sa više samopouzdanja, a pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. To su sad neke stvari postale neuporedivo lakše kad se ponavljaju i kad se ponavlja i dolazi do, kako se to kaže, automatizama, i u odbrani i u napadu. I ono zbog čega sam ja srećan jeste da igrači više učestvuju u stvarima u utakmici, da se čuje njihov glas, njihov predlog, njihova želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici - završava Obradović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.