PARTIZAN IMA NAJBOLJI NAPAD U EVROLIGI: Rešetaju trojkama, ali su najopasniji bliže košu!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

žocova artiljerija

PARTIZAN IMA NAJBOLJI NAPAD U EVROLIGI: Rešetaju trojkama, ali su najopasniji bliže košu!

Manje šutiraju za tri poena od većine timova, ali preciznije, i po tome su vodeći u ligi

Objavljeno:

Košarkaši Partizana su u sjajnoj formi, probili su se u top 8 Evrolige posle 23. kola, a još su bliže vrhu ili čak lideri u određenim napadačkim parametrima.

Fantastičani procenti šuta u uverljivoj pobedi protiv Žalgirisa, lansirali su crno-bele na vrh liste najboljih napada elitnog takmičenja, pošto Partizan prosečno na 100 poseda postiže čak 122 poena.

KK Partizan
foto: Starsport©

Po napadačkom rejtingu “Parni valjak” je prestigao jednog od dva lidera Evrolige, ekipu Olimpijakosa, a posebno je impresivan podatak da košarkaši crno-belih sa 39,4 odsto preciznosti pogađaju šuteve za tri poena. Manje šutiraju od većine timova, ali preciznije i po tome su vodeći u ligi.

Ipak, šut van linije 6,75 metara nije Partizanovo najjače oružje, pošto ubedljivo najviše poena crno-beli postižu sa poludistance.

Kada se u obzir uzmu šest najboljih napadačkih ekipa Evrolige, a u koje sem Beograđana spadaju Olimpijakos, Real Madrid, Barselona, Anadolu Efes i Baskonija, ekipa Željka Obradovića ubedljivo najviše koristi šut unutar perimetra.

Crno-beli košarkaši u 34 odsto slučajeva posežu za šutom sa poludistance i do sa 47 odstro uspešnosti. Po tome u čitavom takmičenju prednjači Kevin Panter, kom je to jedno od najjačih oružja, ali često se na šut unutar zone za tri poena dižu i Dante Egzum, Džejms Naneli i Jam Madar.

Uz odličan šut sa distance i poludistance treba reći da je Partizan drugi po broju zakucavanja (najviše zahvaljujući Matijasu Lesoru) i korišćenju ovorenih šuteva gde se igrač diže na šut odmah po prijemu lopte. Za to je bez sumnje zaslužan i dobar protok lopte ekipe Željka Obradovića.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.