NEVIĐENI SKANDAL U EVROLIGI! Grk SUSPENDOVAN na 2 i po godine, ni sam ne zna šta mu je doktorka dala
Konstantinos Mitoglu, levo, Foto: Savino Paolella / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

šok!

NEVIĐENI SKANDAL U EVROLIGI! Grk SUSPENDOVAN na 2 i po godine, ni sam ne zna šta mu je doktorka dala

Potvrđeno da je koristio nedozvoljene supstance

Objavljeno: 15:50h

Grčki košarkaš Konstantinos Dinos Mitoglu (26) suspendovan je na dve i po godine zbog pozitivnog testa na antidoping kontroli, prenosi Makis Serapisos iz SDNA.

Nekadašnji igrač Panatinaikosa i Armanija iz Milana je uzeo zabranjenu supstancu, ali je za sve okrivio doktorku koja ga je ubedila da su tablete u stvari "čudotvorni lek iz Rusije".

- Doktorka me je uverila da su tablete ’čudotvorni lek’ iz Rusije. Dala mi je čist serum. Nakon mog pitanja u vezi sa lekom, odgovorila mi je da će ovaj serum pomoći da pročistim telo. Rečeno je da je doktorka obećala tretmane koji su pomogli u lečenju raznih stvari, od lečenja povreda ili povećanja atletskih performansi do povećanja libida ili borbe protiv starenja - rekao je Mitoglu.

Grčki košarkaš je sarađivao u istrazi, ali nije izbegao oštru kaznu. On ima pravo žalbe sportskom sudu FIBA, a konačnu odluku mogao bi da donese i CAS.

Konstantinos Mitoglu, KK Olimpija Milano
foto: EPA/Matteo Bazzi

Mitoglu se obratio doktorki nakon što je polomio stopalo početkom pretprošle sezone, ali ga je to skupo koštalo. Bio je pozitivan na doping kontroli koja je obavljena posle utakmice Armanija protiv Panatinaikosa u Atini prošlog marta.

Tokom karijere grčki košarkaš je igrao na poziciji krilnog centra, a nastupao je za Aris i Panatinaikos pre potpisa za Armani.

Poslednju utakmicu Mitoglu je igrao 10. marta 2022. protiv Real Madrida. U sezoni 2021-22 za Armani, 26-godišnji Grk je prosečno postizao 7,6 poena, 4,2 skoka, 1,2 asistencije i imao je indeks 9,2.

I kontroverzna doktorka je uhapšena, ali za sada nema informacija šta će biti sa njom.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.