E, SAD SMO SVE ČULI! Osporavao je Jokiću MVP titulu, a sada ga KUJE U ZVEZDE! (FOTO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

PROMENIO PLOČU

E, SAD SMO SVE ČULI! Osporavao je Jokiću MVP titulu, a sada ga KUJE U ZVEZDE! (FOTO)

Nekadašnji NBA as vidi centra Denvera kao novog-starog MVP-ja

Objavljeno: 08:48h

Kendrik Perkins, bivši košarkaš a sada analitičar ESPN-a, smatra da je Nikola Jokić glavni kandidat da osvoji nagradu za najkorisnijeg košarkaša sezone 2022/23.

Kao i svake sezone, i ove imamo veliku borbu između nekoliko košarkaša, a trenutno listu predvode Nikola Jokić, Luka Dončić, Džejson Tejtum, Janis Adetokumbo, Kevin Durent i Džoel Embid.

Prva trojica Jokić, Dončić i Tejtum, za nijansu se izdvajaju od ostale trojice, ali razlika je zanemarljiva i do kraja takmičarske godine je sve moguće.

Kendrik Perkins
Kendrik Perkinsfoto: Printscreen/YouTube/JJ Redick

Dončić se trenutno verovatno nalazi u najboljoj formi, pre svega zbog nedavnih 62 protiv Niksa, pa se zato na ESPN-u povela priča da li je Slovenac glavni kandidat za MVP.

Kendrik Perkins se nije saglasio i istakao je Jokića kao glavnog kandidata, dok mu je protekle sezone konstantno osporavao titulu.

- Luka nije glavni kandidat za MVP-a, znam da igra inspirišuću košarku i jeste u top pet zbog Dalasovog rekorda, ali moj glavni kandidat je Jokić - rekao je Perkins i nastavio:

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Trenutno mi je Jokić broj jedan, znam da menjam favorite kako vetar duva, i to je okej, ali idem sa Jokićem sve dok mu neko ne uzme MVP nagradu.

- Samo pogledajte, skoro 26 poena u proseku, 10,5 skokova, i na putu je da beleži tripl-dabl u proseku. Kada sam video kako je odigrao protiv Bostona, dominirao je, igra sjajno i glavni je kandidat za MVP-a - zaključio je Perkins.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.