DRAGAN BOKAN ZAGRMEO NA SEDNICI ABA LIGE! Srpski klubovi PREGLASANI!
Dragan Bokan i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

bura!

DRAGAN BOKAN ZAGRMEO NA SEDNICI ABA LIGE! Srpski klubovi PREGLASANI!

Srbija ostaje sa istim brojem predstavnika u regionalnom takmičenju

Objavljeno:

Iako naši klubovi već godinama beleže najbolje rezultate, Srbija ni u sezoni 2023-2024 neće imati mogućnost da ABA 1 ligi ima šest ekipa, čak i da njenih pet klubova zauzemu prvih pet pet mesta u tom takmičenju, a šampion ABA 2 lige bude iz Srbije.

Tako je odlučeno na današnjoj Skupštini regonalnog takmičenja, piše Mozzart Sport.

Za predlog da se omogući da bilo ko ima šest klubova (sadašnja nacionalna kvota je pet) ukoliko to oni zasluže rezultatima, glasali su Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega i Igokea, dok čačanski Borac nema pravo glasa.

Crvena zvezda - Mega
Crvena zvezda - Megafoto: Starsport

Protiv su bili svi ostali članovi Skupštine, a najglasniji među njima predsednik Budućnosti Dragan Bokan kome se omaklo da je Srbiji mnogo i pet ekipa u najvišem regionalnom takmičenju.

Podsećanja radi, zbog aktuelnih pravila o maksimalnom broju klubova iz jedne države, Zlatibor je ušao u istoriju kao prvi šampion nekog ranga kome administrativnim putem nije dozvoljeno da se direktno plasira u viši, iako ispunjava sve tehničke uslove.

Istovremeno, predstavnici Budućnosti i Mornara, tražili su da se prava sa Krke koja je ispakla u ABA 2 ligu, prebace na Studentski centar, a ne na MZT.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.