KAKO JE TRENER CRVENE ZVEZDE LOPTU ZAMENIO PUŠKOM? Surova priča iz Beograda
Vojska je uzela tada svoj mah, Foto: Profimedia

rolerkoster od dešavanja!

KAKO JE TRENER CRVENE ZVEZDE LOPTU ZAMENIO PUŠKOM? Surova priča iz Beograda

Svoju trenersku karijeru počeo je jako rano, sa tek 17 godina

Objavljeno: 14:07h

Srbija je kroz decenije i decenije košarkaškog rada iznedrila veliki broj košarkšakih stručnjaka, a jedan od njih je beležio velike uspehe u senzacijama ovogidšnjeg Eurobasketa, Poljskoj i Finskoj.

Naravno, reč je o Oliveru Vidinu, koji je imao veoma neobičan put do posla trenera, koji mu je ubrzo prirastao srcu.

MIJAILOVIĆ POSLE SVIH DEŠAVANJA U SD PARTIZAN: Mi smo ovde izabrali predsednika po zakonu!

Svoju trenersku karijeru počeo je jako rano, sa tek 17 godina kada je krenuo da radi u košarkaškom klubu Radivoj Korać. A kako se desilo da još kao srednjoškolac postane, kako sam kaže, “beba trener”?

– Ja sam kao klinac trenirao u OKK Beogradu i Crvenoj zvezdi pomalo, a najviše u Koraću. Još dok sam trenirao završavao sam srednju školu za fizioterapeuta i već sam tražio da vidim šta ću raditi dalje, a igrao sam košarku. Pošto je moj trener Nemanja Nikić vodio pionire Zvezde, pozvao me je da mu pomažem. Onda sam ja došao kao pomoćni trener kod njega koji je dobio zadatak da oformi pionirsku selekciju Zvezde. Posle nekoliko meseci sam dobio poziv od mog juniorskog trenera iz Koraća da se vratim u klub. Oni su hteli da formiraju pionirsku selekciju ’84-’85 godište i pozvali su me da vodim to, na šta sam ja pristao i otišao sam tamo. Ja sam bio beba trener i to su mi neki prvi koraci, bio sam u Koraću četiri godine i dosta dobro sam radio i imao sam neke reprezentativce u tim pionirskim selekcijama. Kroz te neke reprezentativne sesije koje sam pratio dobio sam poziv od Bore Cenića da pređem u Drvomarket – priča Vidin i nastavlja:

SRPSKI STRUČNJAK U KLUBU KOJI JE DONEDAVNO IGRAO EVROLIGU! Biće ovo veliki izazov u njegovoj trenerskoj karijeri

– Zemun Drvomarket je bila ekipa koja je radila izuzetno, možda i najbolje u tom trenutku sa mladim igračima, to je ’99 godina. Trener te selekcije je bio Peđa Krunić koji je otišao kod Bruna Soče u Bon da bude pomoćni trener, a onda sam ja od njega preuzeo tu selekciju. Doveden sam u klub i tu sam isto ostao tri sezone, međutim posle druge sezone sam već dobio ponudu da vodim seniorsku ekipu Drvomarketa kroz srpsku ligu. Jako dobro smo igrali, a imao sam faktički tu sve moje juniorske igrače koji su nastavili da igraju u prvom timu, a uz njih sam imao dva seniora koja su eto pomagala nam pomalo – ispričao nam je Oliver Vidin.

Potom je došla fuzija Drvomarketa sa Crvenom zvezdom, a u tim promenama nije bilo mesta za našeg sagovornika. Mogao je da ostane da radi u crveno-belom klubu, ali mu se uslovi nisu svideli i otišao je. Ne u drugi klub nego – u vojsku!

KAO KAPETAN BRODA KOJI TONE! Svetislav Pešić se NE VRAĆA SA SRBIJOM u Beograd!

– Pravili smo dobar rezultat, a onda se Drvomarket fuzionisao sa Crvenom zvezdom. Plan je bio da sa jednim trenerom vodim mladi tim, ali nisam hteo da vodim tim sa nekim nego sam hteo da vodim ekipu sam ili da ne budem tu i onda sam otišao iz tog projekta. Faktički sam otišao u vojsku, odslužio sam vojni rok i istovremeno sam kako mi se završio vojni rok prešao u Torlak. Vodio sam prvi tim takođe kroz srpsku ligu – ispričao je Vidin za “Mondo”.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.