ZVANIČNO! Srbin "zaseo" na čelo Evrolige, a ovo su njegove PRVE REČI! (FOTO)
Dejan Bodiroga, Foto: Starsport©

VELIKI DAN

ZVANIČNO! Srbin "zaseo" na čelo Evrolige, a ovo su njegove PRVE REČI! (FOTO)

Legendarni Bodiroga preuzeo vodeću funkciju u Evroligi

Objavljeno: 12:41h

Ikona Evrolige Dejan Bodiroga, koji je tokom legendarne igračke karijere osvojio tri titule Evrolige i više pojedinačnih nagrada, imenovan je za predsednika košarkaške Evrolige, a obavljaće i ulogu direktora.

Srpski proslavljeni as se smatra jednim od najvećih igrača u istoriji evropske košarke.

- Bodiroga donosi svoje duboko znanje i iskustvo u svoju novu ulogu i fokusiraće se na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve zainteresovane strane IO.

Njegova široka međunarodna mreža pruža osnovu za novu strategiju fokusiranu na poboljšanje institucionalnih odnosa EB-a u okviru globalne košarkaške zajednice, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor glavnih trenera Evrolige, Uniju košarkaških zvaničnika Evrolige, FIBA, domaće lige i druge košarkaše -srodne institucije - navodi se.

Nakon igračke karijere, Bodiroga je bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije između 2011. i 2015. godine, a potom i predsednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

- Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina je prvo evropsko košarkaško takmičenje postalo moćno u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Bertomeu i njegovom timu na njihovoj viziji i napornom radu i radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa - rekao je Bodiroga.

Bodiroga i Đoković
Bodiroga i Đokovićfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Maršal Glikman, generalni direktor G2 Strategic-a i dugogodišnji savetnik košarkaške Evrolige, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora EB-a, direktora njegovih povezanih kompanija i specijalnog savetnika za nekretnine Evrolige.

Glikman i Bodiroga će preuzeti funkciju generalnog direktora Džordija Bertomeua, koji je tu ulogu obavljao 22 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.