REBRAČA: Pešić je osvojio poslednje SP i EP, tu ne smemo da ga diskreditujemo! A ako nas stvarno brinu ENGLEZI...
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

ima zaleđe

REBRAČA: Pešić je osvojio poslednje SP i EP, tu ne smemo da ga diskreditujemo! A ako nas stvarno brinu ENGLEZI...

Podsetio je Željko na neuspeh Srbije i Crne Gore 2005. kada je igrala kao domaćin Eurobasketa

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije je glavna tema ovih dana, a čekaju ih pripremni dueli pa kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a onda Evropsko prvenstvo od 1. septembra.

O odluci selektora Svetislava Pešića da precrta sa spiska kapitena Miloša Teodosića, ali i šansama "Orlova" na Eurobasketu proslavljeni jugoslovenski i srpski košarkaš Željko Rebrača govorio je u emisiji Jutarnji program televizije "Prva".

Iako ne vidi razlog zbog kog Vasilije Micić i Miloš Teodosić nisu mogli da igraju zajedno, ne dovodi u pitanje kompetentnost Pešića.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

- Poslednje SP i EP je osvojio upravo on, ne smemo Pešića tu da diskreditujemo. Moramo da verujemo da je doneo ispravnu odluku - kaže Rebrača.

Podsetio je ipak na neuspeh Srbije i Crne Gore 2005. kada je igrala kao domaćin Eurobasketa. Ali i istakao očekivanja u borbi za Mundobasket. Najpre slede dueli sa Turskom i Grčkom, a u novembru Velika Britanija.

- Kada se uđe u reprezentaciju to više nije tim, tu si da daš dva, četiri ili dvadeset dva poena. Svako može da dâ trideset ovde, ali uloge su već raspoređene. Istorija je pokazala, 2005. godine smo isto videli šta je bilo. Dobro je što ima dosta utakmica, već danas Slovenci koji su odlični i videćemo šta možemo da uradimo. Imamo odličnu ekipu, ali mislim da su ostale ekipe za nijansu jače od nas. Igramo sa Turskom i Grčkom koji igraju odličnu košarku i neće biti lako, a moramo šest mečeva da pobedimo. Turska će biti tamo, posle pola ekipe nećemo imati protiv Engleza, ali stvarno ako nas to brine...

Željko Rebrača
foto: Starsport©

Što se tiče Evropskog:

- Sada svi igraju košarku, ne mogu da komentarišem druge reprezentacije jer nisam igrao protiv njih. Ako želimo nešto više moramo da prođemo grupu. Igra se od utakmice do utakmice, sve moramo da dobijemo i to je jedini način da nešto uradimo. Može da bude neki kiks, ali moramo da prođemo grupu, moraš sve da dobiješ. Ako imamo za cilj zlato, sve moramo da dobijemo ne samo Holanđane ili ne znam ni ja, ne sme da se kalkuliše. Ako hoćemo zlato moramo sve da dobijemo. Mi smo se za svaku ekipu pripremali kao da je najbolja, a tada smo se protiv Italijana mnogo namučili. Respektovali smo sve ekipe, naš pristup je bio odličan u svakoj utakmici, voleli smo da igramo i da pobeđujemo, ali nismo gledali da li ćemo ovog da dobijemo ili ne. Imali smo krajnji cilj, bez kalkulisanja - izjavio je Željko Rebrača.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.