REBRAČA O PEŠIĆEVOJ ODLUCI: "Ne vidim zašto Micić i Teodosić ne mogu da igraju ZAJEDNO!"
Željko Rebrača, Foto: Starsport©

zbunjen

REBRAČA O PEŠIĆEVOJ ODLUCI: "Ne vidim zašto Micić i Teodosić ne mogu da igraju ZAJEDNO!"

To nekad može da bude pozitivno, a može da bude i negativno, dakle ide u dva pravca

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije je glavna tema ovih dana, a čekaju ih pripremni dueli pa kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a onda Evropsko prvenstvo od 1. septembra.

Prašinu je podigla i odluka selektora Svetislava Pešića da precrta sa spiska kapitena Miloša Teodosića, dok je dodatni problem došao par dana kasnije kada se povredio Aleksa Avramović.

O svemu tome je proslavljeni jugoslovenski i srpski košarkaš Željko Rebrača govorio u emisiji Jutarnji program televizije "Prva".

- Sigurno da sam iznenađen, Teodosić je kapiten i igra 15 godina i jeste bilo čudno, urađeno je nespretno i to je odluka Pešića. Ne mogu da kažem da je logično ni da nije, ne znamo pozadinu, ali Pešić jeste dao objašnjenje. To može da bude pozitivna reakcija i na tim, ali ako ne uspe biće velike kritike. Sa Teom je to moglo da se odradi drugačije, a ovako se komentarisalo sedam dana kroz medije, pa se Pešić oglasio. Teško je danas nešto sakriti, a to je njegovo pravo i njegova odluka, on poznaje tim i videćemo od rezultata da li će biti kritike - rekao je Rebrača.

Željko Rebrača
foto: Starsport©

Pešić je objasnio da Teodosiću nije mogao da ponudi mesto startera, a da on nije igrač sa klupe.

- Nije isto kada počinješ i ulaziš sa klupe, nema to mnogo veze u košarci. Okej mi je ako se Teo slaže da ulazi sa klupe, a setimo se 1998. godine Đorđević je bio povređen i protiv Argentine doneo pobedu, pa nam je značio u tom delu. Trener je taj koji je odgovoran na kraju, a sigurno nam neće biti lako. Avramović se povredio, fali nam i Bogdanović koji nam znači neverovatno mnogo. Biće mnogo teško Miciću da iznese sve to sam, Nedović koliko može da pomogne tu, videćemo... - smatra Rebrača

Koliko ste se vi puta sreli u karijeri sa takvim situacijama? - To nekad može da bude pozitivno, a može da bude i negativno, dakle ide u dva pravca. Ne želim da prognoziram, videćemo kako će tim reagovati, Bjelica je povređen kao i Milutinov, nije sjajna situacija i nadam se da će biti prave hemije, a i Jokić je tu koji može da ih poveže. Jokić daje neverovatno samopouzdanje, ali i drugima šansu da se dokažu. Mi smo '98. otišli da budemo osmi, deveti, pa smo osvojili - napominje nekadašnji centar.

Miloš Teodosić
foto: Starsport

Ne dovodi u pitanje kompetentnost Pešića.

- Poslednje SP i EP je osvojio upravo on, ne smemo Pešića tu da diskreditujemo. Moramo da verujemo da je doneo ispravnu odluku - kaže Rebrača.

- Da li je sujeta ili nije, ostaje da se vidi. Na tom nivou ima mnogo ega i sujete, da ne kažem testosterona i nije lagano to sve raditi, ja sam dugi niz godina bio sa Željkom Obradovićem i znam kako je on to radio, a nije nimalo lako. Može ta odluka da bude i ispravna, ali neko moje viđenje je da je odluka donesena nespretno. Voleo bih da imam Tea tu negde, ne vidim zašto ne mogu Micić i Teodosić da igraju zajedno.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

- Kada se uđe u reprezentaciju to više nije tim, tu si da daš dva, četiri ili dvadeset dva poena. Svako može da dâ trideset ovde, ali uloge su već raspoređene. Istorija je pokazala, 2005. godine smo isto videli šta je bilo. Dobro je što ima dosta utakmica, već danas Slovenci koji su odlični i videćemo šta možemo da uradimo. Imamo odličnu ekipu, ali mislim da su ostale ekipe za nijansu jače od nas. Igramo sa Turskom i Grčkom koji igraju odličnu košarku i neće biti lako, a moramo šest mečeva da pobedimo. Turska će biti tamo, posle pola ekipe nećemo imati protiv Engleza, ali stvarno ako nas to brine...

Željko Rebrača
foto: Profimedia

- Sada svi igraju košarku, ne mogu da komentarišem druge reprezentacije jer nisam igrao protiv njih. Ako želimo nešto više moramo da prođemo grupu. Igra se od utakmice do utakmice, sve moramo da dobijemo i to je jedini način da nešto uradimo. Može da bude neki kiks, ali moramo da prođemo grupu, moraš sve da dobiješ. Ako imamo za cilj zlato, sve moramo da dobijemo ne samo Holanđane ili ne znam ni ja, ne sme da se kalkuliše. Ako hoćemo zlato moramo sve da dobijemo. Mi smo se za svaku ekipu pripremali kao da je najbolja, a tada smo se protiv Italijana mnogo namučili. Respektovali smo sve ekipe, naš pristup je bio odličan u svakoj utakmici, voleli smo da igramo i da pobeđujemo, ali nismo gledali da li ćemo ovog da dobijemo ili ne. Imali smo krajnji cilj, bez kalkulisanja - izjavio je Željko Rebrača

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.