OVE STVARI NISTE ZNALI O SVETISLAVU PEŠIĆU! Prevario je gledaoca, unosio se u facu sudijama!
Svetislav Pešić, jedan od najcenjenijih trenera u košarci, Foto: EPA/Alejandro Garcia

SNIMNJEN JE I FILM O NJEMU!

OVE STVARI NISTE ZNALI O SVETISLAVU PEŠIĆU! Prevario je gledaoca, unosio se u facu sudijama!

Kratke zanimljivosti o selektoru reprezentacije Srbije

Objavljeno:

Svetislav Pešić rođen je u Novom Sadu 28. avgusta 1949. Jedan je od napriznatiljih trenera u Evropi.

Danas predvodi reprezentaciju Srbije, a nekada je sa Jugoslavijom osvojio svetsko i Evropsko prvenstvo. Sa klubovima je osvajao maltene sva takmičenja.

1 / 8 Foto: Starsport©

Dakle, on ima 72 godine, visok je 196 centimetara i spreman je da rukovodi Srbijom do zlata!

On je živeo u Pirotu u kojem je i zavoleo košarku i navršio prve korake svoje karijere. Poznatiji je pod nadimkom Kari, a priču iza toga razotkrio je njegov drug iz detinjstva:

SJAJNE VESTI ZA PEŠIĆEVU SRBIJU! Oglasio se KSS - spremite se, polećemo! (FOTO)

- Iako su nas u gradu znali po fudbalu, bili smo učenici drugog, trećeg razreda, devojčurci nas nisu mnogo interesovali. Izlazili smo u Korzo u Dragoševoj ulici, stajali ispod sijalice tu preko puta Zadruge Budućnost. Naše mesto! Okupljali smo se kod nas kući za neke rodjendane, nove godine. Bile su to kao neke žurke. Imali smo djačke simpatije. Sveta je imao Slavicu iz odeljenja, ja Miru iz Ekonomske. Samo simpatije. Na tim žurkama slušali smo ploče mog brata Milana, a Rade Kurta neizbežni, puštao je muziku. U to vreme popularan je bio Hali Belafonte. Svetski pevač. U trenucima kada su svetla bila prigušena jedne večeri čuo se Svetin glas,

- Ajde pusti Kari Belafonte...

OVO JE ISTINA O MILOŠU TEODOSIĆU! Pešić: Direktno sam mu rekao da ima boljih od njega, ali...

I to je bio trenutak koji će kasnije, ispostavilo se, ući u istoriju. Kari, Kari... teta Dušanka se u početku ljutila, kada bi Karija zvao sa kapije, ali ... gotovo - piše jedan od prijatelja Pešića iz detinjstva za "plusonline.rs".

Selektor reprezentacije je oženjen, u braku je sa Verom, a ima i dvoje dece Marka i Ivanu. Sin je bivši košarkaš nemačke, a ćerka je osvojila srce saigrača njenog brata, Jana Jagla.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

On je tokom svoje karijere imao nekoliko zanimljivih scena, jednom ga je čovek iz publike upitao za autogram, a Pešić je kreativnim trikom uspeo da prevari uzbuđenog gledaoca:

Svoje nezadovoljstvo ume i te kako da istakne, pa je u prvom minutu meča, dok je predvodio Barselonu, bio izbačen sa parketa.

Naime,. on je bio ubeđen da je načinjen faul nad njegovim saigračem, dok su sudije držale do svoje odluka. Iako su pokušali da ga "smire" Kari nije mogao da spusti loptu, pa je zbog nedoličnog ponašanja i nemarnog ulaženja na teren zadobio tehničku, a potom i bivao isključen.

Zbog njegovih uspeha i autroriteta koji je imao nad igračima, o njemu je napravljen dokumentarni film " Svetislav Pešić - više od trenera" a jednao d mnogih opisa slavnog trenera je "znao je da izađe na kraj sa svakim egom."

Svetislav Pešić je kompletan i veoma iskusan trener, iako je doživeo pojedine kikseve i teret oko "precrtavanja" Teodosića, ipak se nadamo da ima neki plan i da će na kraju dana osvetliti obraz Srbiji.

(Espreso/ L.P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.