KADETI STALI U OSMINI FINALA: Bolji od Srbije bili su vršnjaci iz Izraela!
Orlići bez četvrtfinala, Foto: FIBA

evropsko prvenstvo u košarci za kadete

KADETI STALI U OSMINI FINALA: Bolji od Srbije bili su vršnjaci iz Izraela!

Naši momci takmičenje nastavljaju u razigravanju za plasman od 9. do 16. mesta

Objavljeno:

Muška U16 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Skoplju.

U osmini finala bolji od našeg tima bio je Izrael 86:94 (16:17, 29:26, 15:28, 26:23).

Srbija takmičenje nastavljaju u razigravanju za plasman od 9. do 16. mesta. Prvi protivnik biće Letonija – u sredu od 21 čas. Letonci su u osmini finala izgubili od Grčke (84:62).

U utakmici u kojoj selektor Aleksanar Glišić nije mogao da računa na povređene Ognjena Radošića i Uroša Romčevića, Srbija je solidno počela. U prvom periodu smo imali pet razlike, pa gubili isto toliko, da bismo pred kraj ovog dela igre uspeli da uhvatimo priključak i najavimo bolju igru.

Drugi period naši momci su odigrali dosta dobro. Sa sedam vezanih pena Drezgića pobegli smo na 35:31, u ovom delu držali prednost, išli i na šest razlike, da bi na veliki odmor otišli sa zalihom od dva poena (45:43).

Međutim, po povratku iz svlačionica sve je počelo da se menja. Posle 47:45, Izrael je uspeo da uhvati ritam. Ubrzo su izjednačili – 51:51, da bi tri minuta pre kraja treće četvrtine prednost naših rivala prvi put bila dvocifrena – 53:63.

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: KSS

Kada god bi naši momic uspeli nekako da reaguju, Izrael je imao odgovor. Sjajni Šojić je uspeo da pogodi za 64:72. Posle čega je Milosavčević presekao naredni napar Izraela, ali nažalost naši momci nisu uspeli da dobru odbranu materijalizuju u napadu. Skoro tri minuta su bili bez poena, što je Izrael kaznio i odlepio se na 64:81, koliko je bilo u 35. minutu.

Nisu odustajali naši momci do samog kraja. Trojkama Milosavčevića, pa zatim i Bogdanovića pred poslednjih minut ipo pojavio se tračak nade da je povratak moguć. Ružičić je zatim bio siguran sa penala 84:91, minut je i dve sekunde do kraja. Ali vremena za povratak jednostavno nije bilo.

Strelce je sa 18 poena predvodio Miloš Šojić koji je imao i 14 skokova. Dvocifren učinak upisali su još Savo Drezgić – 17 poena, Miroslav Bogdanović – 14 poena, 6 skokova i 5 asistencija, Almir Asani 11 poena, 6 skokova i Filip Ružičić 10 poena.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.