PEŠIĆ SE OGLASIO: Kritikovanje, pljuvanje, vređanje - to me NE DOTIČE! Da brinemo tuđu brigu, TU smo prvaci sveta!
Svetislav Pešić, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

opa!

PEŠIĆ SE OGLASIO: Kritikovanje, pljuvanje, vređanje - to me NE DOTIČE! Da brinemo tuđu brigu, TU smo prvaci sveta!

Na Eurobasketu ne vidi Srbiju u grupi prvih favorita za medalje

Objavljeno: 08:38h

Ne stišava se bura oko odluke selektora košarkaške reprezentacije Srbije da eliminiše iz svoje ekipe kapitena Miloša Teodosića.

Svetislav Pešić se našao momentalno na udaru brojnih kritika medija, ali i kolega i nekih igrača.

U intervjuu za "Nedeljnik" on se podsetio Indijanapolisa 2002. godine kada je sa nacionalnim timom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu i kritika koje je tada dobijao sa svih strana zbog promene svog stila igre.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

- Najviše smo se pripremali za Amerikance i morali smo da menjamo način igre, da više imamo loptu u rukama. Moralo je da se igra više sa pozicionim napadom, takozvani control basketball, jer oni postaju nervozni kad nemaju loptu. Problem je bio što to našim igračima nije odgovaralo, ta velika disciplina i traženje koncepta do kraja. I naravno da je usput bilo nesporazuma, govorili su: ne možemo mi to da igramo. I to uigravanje je trajalo i neke utakmice su se izgubile. A kod nas čim se izgubi utakmica, to je katastrofa - počeo je Svetislav Pešić.

ČOVIĆ O PEŠIĆU I TEODOSIĆU, ALI I JOKIĆU: "Neki toga treba da se prisete..."

Ali kaže da se nije previše uzbuđivao oko svega toga.

- Sada, iz ove perspektive, nisam se previše uzbuđivao. Napadali su me kritikovali, vređali, ali to smo mi. Bez respekta, Bez argumenata. Naravno ne svi, ali nekolicina koji su imali mikrofon u ruci. Nisam se previše uzbuđivao jer ne živim ovde. Nemam vremena, niti sam tada imao, da ga trošim na nekog samo da bi to bilo u funkciji ogovaranja. U tome da brinemo tuđu brigu, tu smo definitivno prvaci sveta - jasan je bio Pešić.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Na Eurobasketu ne vidi Srbiju u grupi prvih favorita za medalje.

- Za početak mi tamo nismo favoriti ili ne pripadamo prvoj grupi favorita. Znam da bi zlatna medalja, ako bi se uopšte osvojila bila doživljena kao normalna stvar, a da se ne osvoji slede kritikovanje, pljuvanje i vređanje. Znam da je tako. I previše me ne dotiče. Trudio sam se u prethodnom periodu da probam da objasnim ljudima koji vode košarku ovde kakvo je naše stanje. Očigledno da oni to veoma pažljivo slušaju, ali da me ne čuju. Oni imaju svoj pravac, ne misle da se menjaju, a ja lično smatram da ako ovako ostane, ne samo da nećemo da osvajamo medalje, nego na nekim prvenstvima nećemo ni učestvovati. Oni to ne veruju, zato oni brinu svoju brigu i reprezentacija nije više prioritet. Reprezentacija nema značaj koji je nekad imala. Sve je danas značajnije od reprezentacije i naravno da to utiče na igrače i atmosferu oko ekipe - objasnio je selektor Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.