PROTIVNIK SRBIJE IMA VELIKE PROBLEME: Veliki raskol u ekipi, i za to su kriva rođena braća!
Poljska protiv Francuske, Foto: EPA/Kimmo Brandt

katastrofa

PROTIVNIK SRBIJE IMA VELIKE PROBLEME: Veliki raskol u ekipi, i za to su kriva rođena braća!

Ovoga puta stvar je još gora

Objavljeno:

Poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je brata Mateuša da ga je izbacio iz reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Nastavljen je haos u poljskoj reprezentaciji koji je započet svađom između kapitena Mateuša Ponitke i bivšeg NBA košarkaša Marćina Gortata.

Ponitka je pre nekoliko meseci bio napadnut što se vratio u Zenit iz Sankt Peterburga, uprkos ratu koji je započela Rusija u Ukrajini.

Ovoga puta stvar je još gora, pošto je Marsel Ponitka za poljske medije izjavio da ga je brat uklonio iz reprezentacije.

- Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu - rekao je Marsel koji nije igrao u nedavnom FIBA prozoru i neće igrati na Evrobasketu. - Ne osećam se krivim zbog cele ove situacije i ne razumem zašto me Mateuš po svaku cenu diskredituje i stoji na putu mojoj karijeri. Nemam šta da krijem. Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara - dodao je mlađi Ponitka.

Uprkos ovoj situaciji, Marsel i dalje želi da igra sa bratom.

- Da, naravno. Uvek sam otvoreno pričao o tome, i trener i savez to odlično znaju. Strpljivo čekam obećani sastanak, koji kapetan tako često izbegava. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju, na dobrobit cele zajednice, i da jednom zauvek prekinu spekulacije -

Srbija igra protiv Poljaka poslednju utakmicu u grupnoj fazi, 8. septembra. Pored Poljske, u grupi sa Srbijom je Finska, Češka, Holandija i Izrael.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.