NEĆEMO MOĆI DA GLEDAMO I ZVEZDU I PARTIZAN U EVROPI?! Delimično su krivi Rusi, EVROLIGA NIKAD RIGOROZNIJA
Prvo kolo Evrolige donosi Zvezdin meč u Turskoj a Partizanov u Nemačkoj, Foto: Starsport©

NAVIJAČI OŠTEĆENI!

NEĆEMO MOĆI DA GLEDAMO I ZVEZDU I PARTIZAN U EVROPI?! Delimično su krivi Rusi, EVROLIGA NIKAD RIGOROZNIJA

Inače, ovo nije prvi put da Evroliga pravi ovakve probleme, ali istina je da nikad nisu bili ovoliko rigorozni

Objavljeno: 12:18h

Pred nama je još jedna, istorijska sezona u Evroligi. Ona sezona koja ima dva predstavnika Srbije u najprestižnijem takmičenju kada se radi o klupskoj košarci u Evropi. Zbog čudnih termina za utakmice, niko neće moći u celovitosti da odgleda "večite" u pomenutom takmičenju.

Krivica za ovo delimično odlazi i ruskim klubovima koji su imali "svoje" termine u Evroligi, pošto su obično igrali od 18 časova, pošto njih nema tako se menja i satnica određenih klubova, koja će morati da se prilagođava. Tako će breme tereta pasti na Zvezdu koja će igrati u terminima od 19 časova, 19.30 ili 19.45.

ČOVIĆ RENOVIRAO ZVEZDU, HOĆE LI BITI DOVOLJNO DA SE ODBRANE TROFEJI? Već se naslućuje nova moćna petorka!

S druge strane, Partizan će svoje mečeve najčešće igrati pola sata posle Crvene zvezde, tako da ne postoji baš idealno rešenje da se isprate sve utakmice, osim ukoliko fanovi ne nabave još jedan televizor. Koliko je Evroliga surova, govori i to da će od prvih devet kola, navijači u Srbiji moći samo dva puta da odgledaju i Zvezdu i Partizan u celovitosti.

TOP 10 TRANSFERA U EVROLIGI: Samo jedan srpski klub na spisku, ŠOK!

Prvo kolo Evrolige donosi Zvezdin meč u Turskoj od 19 časova i 30 minuta, dok će Partizan svoj igrati u Nemačkoj istog dana (7. oktobra) ali samo od 20 časova. Što znači da se tu već mora vagati i odlučiti - kompletna utakmica Zvezde i možda drugo poluvreme Partizana, ili prvo poluvreme Zvezde a cela utakmica Partizana.

Inače, ovo nije prvi put da Evroliga pravi ovakve probleme, ali istina je da nikad nisu bili ovoliko rigorozni. Sezona 2022/2023 koja je pred nama će biti sezona sa najmanjim procentom mogućih celih mečeva za gledanje. Navijači će moći da odgledaju tek 107 od 306 utakmica, što je mizernih 35 procenata. Primera radi, pre šest sezona su navijači mogli da odgledaju više od polovine (52.1 procenat).

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.