HRVATI LIKUJU: I SRBIMA SE CRNO PIŠE! U komšiluku ne veruju u "ŠOK NAD ŠOKOVIMA" košarkaša Srbije!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Espreso/Emilija Jovanović

'visi im ozbiljno'

HRVATI LIKUJU: I SRBIMA SE CRNO PIŠE! U komšiluku ne veruju u "ŠOK NAD ŠOKOVIMA" košarkaša Srbije!

Dok se čekao nastavak utakmice u Nišu, mediji u regionu su se bavili ponižavajućim rezultatom košarkaša Hrvatske, ali još neprijatnije iznenađenje priredio je srpski tim

Objavljeno: 08:30h

Šokirani su ostali košarkaši Srbije sinoć u hali "Čair", svi srpski navijači, ali i region. Bolni poraz od Belgije doveo ih je u nezavidnu poziciju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a bio je potpuno neočekivan i za medije iz susedstva, bez obzira što mu je prethodio poraz od Letonije.

Nisu trijumf očekivali ni košarkaši Belgije, s obzirom da je njihov Savez tražio način da izboksuje pobedu van terena posle prekida zbog nestanka struje u prvom predviđenom terminu za utakmicu.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Espreso/Emilija Jovanović

Dok se čekao nastavak, mediji u regionu su se bavili ponižavajućim rezultatom košarkaša Hrvatske koji su takođe tesnim porazom, od Finske, eliminisani već u ovoj fazi kvalifikacija. Sada se u komšiluku konstatuje da ni srpska košarka nije u mnogo boljem stanju.

- Ono što se u nedelju dogodilo hrvatskoj, dan kasnije snašlo je srpsku košarkašku reprezentaciju. Mada, Srbija će igrati u drugom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za razliku od nas, to je bitna razlika - prenosi "Jutarnji" uz poruku u naslovu da je Srbija doživela debakl napravivši "harakiri" u Nišu i da tako možda ostaje bez Svetskog prvenstva.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske
foto: EPA/ ANTONIO BAT

S druge strane portal "24sata" dodaje da se "i Srbima crno piše" pošto je "Hrvat sa Belgijom šokirao susede i sada im visi plasman na Svetsko prvenstvo".

- Dario Gjergja u trenerski CV upisao je još jedno veliko veče, koja se pretvorila u dve jer je u nedelju u Nišu nestalo struje, pa se utakmica nastavila u ponedeljak. Belgija to isprava nije htela prihvatiti, sreća njena da jest...

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Belgije
foto: Starsport©

- Dok se u Hrvatskoj traži krivac, traže ostavke i usput gleda prema pretkvalifikacijama Eurobasketa, u ozbiljnom je problemu i srpska košarka. Srbija je u zadnjem kolu uvodne grupe izgubila u Nišu od Belgije 73:74 i više nije izgledan kandidat za odlazak na Svetsko prvenstvo. Štaviše, visi joj vrlo ozbiljno - prenosi ovaj hrvatski portal i dodaje da su za Srbiju igrali renomirani košarkaši poput Bjelice ili Marjanovića.

Portal "Gol" konstatuje da je poraz Srbije "šok nad šokovima".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.