NAVIJAČIMA ZVEZDE NIKAKO DA SVANE! Najgore moguće vesti za crveno-bele!
KK Crvena zvezda, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

uskoro potvrda

NAVIJAČIMA ZVEZDE NIKAKO DA SVANE! Najgore moguće vesti za crveno-bele!

Najbolji košarkaš Crvene zvezde zatražio odlazak iz kluba

Objavljeno: 21:08h

Posle Ostina Holinsa, Dejana Davidovca, Ognjena Kuzmića i trenera Dejana Radonjića, Crvena zvezda će po svemu sudeći ostati i bez svog najboljeg košarkaša.

Nikola Kalinić zatražio je dozvolu da ostane u Španiji, kako bi postigao dogovor sa Barselonom

Naime, Nikola Kalinić će se preseliti u Barselonu, a prema pisanju sportskog dnevnika iz Valensije "Superdeportea", njegovo ime sepojavilo na listi igrača koji su zvanično podneli zahtev da se vrate u ACB ligu naredne sezone!

Nikola Kalinić
Nikola Kalinićfoto: Starsport©

Sa druge strane, prava na dovođenje Kalinića u prvenstvu Španije i dalje ima Valensija, iz koje je stigao na Mali Kalemegdan, ali da bi se ovaj tranfer ostvario, Barselona morati da plati obeštećenje drugom španskom velikanu, jer je Kalinić nastupao za njih u sezoni 2020/21.

Posle odličnih partija u Valensiji, srpski reprezentativac je odlučio da se vrati u Zvezdu i nije pogrešio. Osvojio je triplu krunu, bio najbolji pojedinac u polufinalu ABA lige sa Partizanom i dao nemerljiv doprinos dominaciji na srpskoj i regionalnoj sceni.

Zatim je rešio da izađe iz ugovora za narednu sezonu. Imao je tu opciju u ugovoru, pa mu ova odluka značajno krči put ka Barseloni.

Nikola Kalinić
Nikola Kalinićfoto: Espreso/Emilija Jovanović

Katalonci, ipak, zavise od odgovora Valensije i moraju najpre da plate obeštećenje za Kalinićev potpis.

Valensija ima pravilo da izjednači ponudu Barselone igraču i u tom slučaju ima preče pravo. Barselona ima rok do 14. jula da pošalje zvaničnu ponudu, a Valensija ima pet dana duže da je izjednači ili da upali zeleno svetlo za selidbu Srbina u Kataloniju.

Osim Nikole, na listi od 22 igrača koji su podneli zahtev za povratak u ACB ligu su i imena poput Marka Gasola, Anđela Kalojara, Mindaugasa Kuzminskasa i Patrisija Garina.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.