SVETISLAV PEŠIĆ POSTAVIO KLJUČNO PITANJE! Ovo je jedan od najtežih momenata..
Legenda košarkaškog sveta; Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

ugao selektora

SVETISLAV PEŠIĆ POSTAVIO KLJUČNO PITANJE! Ovo je jedan od najtežih momenata..

"Mi kvalifikacije ne računamo, kao ni neki igrač" sumnja na potencijalni problem koji je uočio Svetislav Peić

Objavljeno: 17:07h

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije ovog leta su veliki zadaci koji bi, ako se shvate na pravi način, i zajednički ispune, predstavljali "samo" uspeh. U suprotnom slučaju, eventualni neuspeh mogao bi da dovede srpsku košarku u novu veliku reprezentativnu krizu. Prva prepreka je već danas od 18.30 protiv Letonije u gostima.

Upravo na ovo upozorava selektor Svetislav Pešić od momenta od kada je, posle 20 godina, ponovo preuzeo funkciju selektora nacionalnog tima. Popularni Kari niti u jednom momentu ne beži od visokih ciljeva, ali, ne koristi košarkaške fraze na koje često "padaju" navijači.

SAMO JEDNO ŽELIM OD IGRAČA: Pešić rekao šta mu je bitno da vidi na utakmici protiv Letonije!

Situaciju sagledava iz više uglova i potpuno realno. Uz to, pokušava da se prilagodi i adekvatno odgovori na svaku od prepreka koju sa sobom nose FIBA kvalifikacioni prozori, sukob FIBA-e i Evrolige, povrede košarkaša i slično.

Ipak, utisak je da ljudi u "zemlji košarke" uspeh reprezentacije shvataju kao nešto potpuno normalno i ne očekuju nikakav drugi ishod. Činjenica je, znamo šta su medalje, znamo kako izgleda pet puta osvajati Svetsko prvenstvo, penjati se na najviše stepenike postolja na Evrobasketu i Olimpijskim igrama. Ali, činjenica je i da na zlato čekamo 20 godina.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Emilija Jovanović

- Mi radimo na tome da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. To će biti jedan od mojih najtežih izazova i najtežih poslova koje sam radio. Mislim, da, ako se kvalifikujemo za Svetsko, a ne mogu to da poredim sa zlatom u Indijanapolisu, ali, to je približno isto. Imamo najtežu grupu i idemo sa najtežom grupom. Da pojasnim, imamo dve runde kvalifikacija. Sa Letonijom i Belgijom idemo u grupu sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom - istakao je Pešić i dodao:

TAJNA PROBA PEŠIĆA: Košarkaši Srbije igrali sa Bugarskom u Nišu, komšije otkrile rezultat! (FOTO)

- Mi pitamo: "Je 'l Belgija i Letonija igraju košarku?" Belgija, ti igrači ne igraju u NBA, ne igraju Evroligu, ali igraju u Francuskoj i Španiji i dobri su. Ali, Letonija je u ovom trnutku bolja od Litvanije trenutno. To su ekipe koje imaju veliku motivaciju. Nisu bili prvaci sveta. Oni su navikli da igraju kvalifikacije i to rade sa ogromnim entzijazmom. To je njihov život, a mi kvalifikacije ne računamo, kao ni neki igrači.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.