Najčuvenija trojka u istoriji igre: DAN KADA JE ĐORĐEVIĆ POGODIO SAN I NATERAO SUZE NA OČI HRVATIMA! (VIDEO)
Aleksandar Đorđević, Foto: Printscreen/Youtube/CXABBHE

na današnji dan

Najčuvenija trojka u istoriji igre: DAN KADA JE ĐORĐEVIĆ POGODIO SAN I NATERAO SUZE NA OČI HRVATIMA! (VIDEO)

Nakon određenog vremenskog perioda, trojka Aleksandra Đorđevića protiv Hrvatske u poslednjoj sekundi meča postala je sinonim za Evropsko prvenstvo u Španiji 1997. godine.

Objavljeno:

Iako ta utakmica na papiru nije imala toliko veliki takmičarski značaj, bilo je svima jasno da je taj meč iz mnogo razloga najbitniji na Šampionatu.

Pitanje je da li bi eventualni poraz „plavih“ u njemu mogla da anulira i eventualna zlatna medalja. Kako u Istanbulu 1992. godine, tako i u Badaloni 1997. godine Aleksandar „Saša“ Đorđević, taj neponovljivi kralj jugoslovenske košarke devedesetih godina, u razmaku od pet leta postigao je dve fantastične trojke koje će zauvek obeležiti njegovu karijeru.

Prva je ona protiv Huventuda u finalu Kupa šampiona za Partizan, a onda je pet godina kasnije „ujeo“ za srce Hrvate, pošto im je neverovatnim pogotkom u poslednjoj sekundi „ukrao“ pobedu na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Olimpijska dvorana u Badaloni, predgrađu Barselone, bila je 30. juna 1997. godine domaćin dugo očekivane utakmice druge faze Evropskog prvenstva. Sa jedne strane tim tadašnje SR Jugoslavije, a sa druge Hrvatska.

Verujemo da se mnogi sećaju ove trojke, da im se duboko urezala u memoriji (nekome po lepom, nekome po ružnom), ali istorijskih trenutaka nikada nije na odmet da se svi zajedno podsetimo.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.